У Києві під Офісом президента зібрався мітинг за участю українських медиків. Детальніше про те, що відбувається розповідає APnews з місця подій.

Читайте Знай в Google News!

Повідомляється, що в середу, 2 вересня, під Офісом президента України Володимира Зеленського зібрався мітинг, в якому медики намагалися привернути увагу голови держави. Лікарі, які працюють у туберкульозних диспансерах висловили незгоду із закриттям санаторно-курортних закладів.

В руках у протестувальників були плакати і паперові ромашки. Медичні працівники вимагають Володимира Зеленського звернути увагу на те, що в Україні зараз катастрофічна ситуація з туберкульозом як серед дорослих, так і серед дітей. Медичні установи перестали фінансуватися, багато співробітників були скорочені і люди залишилися без роботи, а діти без лікування.

Як розповів один з учасників мітингу, на 100 тисяч українців 800 осіб заражені туберкульозом. Через 1,5-2 роки в Україні відбудеться різкий стрибок захворюваності на туберкульоз, якщо ситуація не зміниться.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Святошинському районі зняли дивну колону мотоциклістів, які займаються доставкою їжі.

Як повідомляв портал Знай.иа, під Кабінетом Міністрів влаштували мітинг проти виконуючого обов'язки міністра освіти Сергія Шкарлета.

Також Знай.иа писав, що у громаді Троїцького собору УПЦ (МП) на Троєщині в Києві загострився конфлікт між настоятелем собору протоієреєм Димитрієм Григорак і парафіянами.