Сьогодні, 25 червня в Києві медики знову вийшли на мітинг з-за другого етапу медичної реформи Супрун.

Про це передає PavlovskyNews.

Як стало відомо з повідомлення, то на акцію прийшли працівники двох різних медичних закладів - Київського міського центру репродуктивної і перинатальної медицини та Центру мікрохірургії ока. Але проблема у них аналогічна - це перехід під керівництво НСЗУ в рамках медичної реформи.

протест лікарів, фото: PavlovskyNews
протест лікарів, фото: PavlovskyNews

Після реформування деякі медики вже 3 місяці сидять без зарплати.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Ці два медичних заклади досі не уклали договору з Національною службою здоров'я України з-за незрозумілої тарифікації.

протест лікарів, фото: PavlovskyNews
протест лікарів, фото: PavlovskyNews

В пологовому будинку держава відмовляється фінансувати лікування інфекційних хворих, а очним мікрохірургам не дають грошей на лікування дітей та людей похилого віку.

протест лікарів, фото: PavlovskyNews
протест лікарів, фото: PavlovskyNews

Нагадаємо, у вівторок, 23 червня у Києві на мітинг вийшли медики. Всі вони протестують проти другого етапу медичної реформи, затіяної Уляною Супрун. Адже із-за цього медзакладу "Київський міський центр репродуктивної та перинатальної медицини" і "Київський міський клінічний офтальмологічної лікарні "Центр мікрохірургії ока" опинилися на межі виживання.

Ці установи відмовилися фінансувати як з міського бюджету, так і з коштів Національної служби здоров'я України. З-за цього медики не отримують зарплату, а пацієнти закладу якісного лікування.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Кияни повстали проти Кличка за скандального будівництва мосту на Троєщину - "З'їзд на Сади - колапс Лівобережної!"

Як повідомляє портал «Знай.ua» Білорусь здригнулася від потужних протестів, міліція б'є і пакує всіх підряд - "Бацька дуже боїться"

Також «Знай.ua» писав, що У Харкові медики втікають з лікарні, де лікують заражених китайським вірусом - "Нікого немає, всі розбіглися"