Гучний скандал на окрузі народного депутата Миколи Тищенка, що в Святошинському районі, вже спливав навесні. Та, попри накопичення цілої гори кричущих проблем та низку прохань від місцевих жителів допомогти у їхньому вирішенні, ніяких позитивних зсувів в ситуації так і не відбулося. Як стверджують представники активної громади району, відповіддю на довготривале ігнорування та бездіяльність парламентаря стане зняття його "з крісла" очільника округу. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Микола Тищенко, фото: instagram.com/nikolaytyshchenko
Микола Тищенко, фото: instagram.com/nikolaytyshchenko

Жителі "потопають" у проблемах: парки без світла, в підвалах – таргани

Достукатися до народного обранця місцева громада намагається вже далеко не перший місяць. І, звісно, що початковий "пакет оновлень", яких потребує житловий масив, за цей час тільки збільшився.

"Парк "Юність", на реконструкцію якого були витрачені десятки мільйонів, вже котрий рік поспіль так і залишається недобудованим – а в умовах карантинного режиму питання стало ще гострішим, бо діти вимушені гратися в ямах та недокладених цеглинах. Єдиний з 3 парків, в якому є освітлення залишається парк ім. Потапова – і то завдяки нашій небайдужій та дружній молоді. Ще одна гостра проблема – повний безлад у сфері ЖКГ: окрім систематичних проривів мереж, люди вимушені щось робити із величезними тарганами у смердючих підвалах. І знову – від Колі жодних дій, повний ігнор!", – зазначає громадський діяч Святошинського району Тарас Рибаченко.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Парк "Юність" - незакінчена реконструкція, фото Тарас Рибаченко
Парк "Юність" - незакінчена реконструкція, фото Тарас Рибаченко

Парк "Юність" - незакінчена реконструкція, фото Тарас Рибаченко
Парк "Юність" - незакінчена реконструкція, фото Тарас Рибаченко

За словами місцевих жителів, не була виконана навіть "добірка обіцянок", з якою парламентар, власне, і здобув перемогу на окрузі № 219.

"Одна з найголовніших обіцянок Тищенка – це докладання зусиль, аби розібратися із наркоманією: закладки та продаж наркоречовин – реальна проблема нашого району. Та він навіть пальцем не поворушив, аби навести лад з цим. А коронна фраза під час передвиборчої кампанії "Я все зроблю для району – моя бабця тут жила!", взагалі, тепер виглядає смішно – таку ж версію Тищенко зараз висуває при спробі посісти на пост мера Одеси. Жодна з його обіцянок не була виконана, а новий склад Громадської ради, обраний ще за часів правління його однокласника, взагалі, не збирався вже близько півроку. Ми з нетерпінням чекаємо прийняття закону про відкликання депутата, де більшість громади однозначно проголосує за зняття Тищенка", – відзначає Тарас Рибаченко.

Показовим в даному випадку є "вулиця згаслих ліхтарів" в парку "Інтернаціональний", де безпосередньо розташована приймальня нардепа. Як відзначають місцеві мешканці, ввечері парком доводиться пересуватися в потемках вже майже рік – при цьому, звернення із проханням прискорити питання освітлення в парку просто ігноруються.

Микола Тищенко: джерело: YouTube
Микола Тищенко: джерело: YouTube

Піарні ролики замість реальних дій: "Ганьба вам як депутату!!!"

Разючими на фоні цілої низки критичних питань виглядають відеозаписи, де нардеп розповідає про наведення ладу в тій чи іншій локації.

"Нещодавній піарний ролик, записаний біля "Колібрісу", де Коля обіцяє розібратися із наставленими тут МАФами так і залишився лише рекламним відеозаписом – жодних змін тут так і не відбулося. Повне ігнорування нагальних питань демонструє його недолугість як народного обранця, який вважає Святошинський район "другосортним" у порівнянні із центральною частиною міста, де, власне, і розташований його "Велюр". Тож не дивно, що з'являється він тут лише за необхідністю записати черговий піар-стрім", – наголошує громадський діяч Тарас Рибаченко.

Микола Тищенко - фото з Фейсбук-сторінки "Слуга Народу - Тищенко Микола - Округ 219".
Микола Тищенко - фото з Фейсбук-сторінки "Слуга Народу - Тищенко Микола - Округ 219".

Купу коментарів обурення можна знайти навіть на офіційній сторінці у Фейсбуці "Слуга Народу - Тищенко Микола - Округ 219".

"Пане Тищенко, а яким чином ви збираєтеся "створити місто, в якому хочеться жити", якщо не в змозі навести лад у своєму окрузі. До вашого відома, він є найзанедбанішим у Києві. Сміття не вивозять по декілька днів. А в таку спеку сморід стоїть страшний. Сміттєві баки відкриті і стоять прямо на проїжджій частині і займають частину тротуару. Асфальтного покриття як такого немає, а є ями. Ні пройти, ні проїхати. Під'їзди занедбані і смердять. Ганьба вам як депутату!!!! Звичайно мер з вас буде не кращий. Тож майте совість і не суньтесь туди, де від вас лише шкода", – обурюється мешканка Святошинського району Віта Коваленко.

Не оминули увагою користувачі і скандальне відео.

"Результати - приїзд чиновників, щоб подивитись? Микола, по-перше маску, як і спідню білизну, потрібно одягати правильно, а по-друге приїзд чиновників, по суті додатковий піар перед виборами - не є результатом у вирішенні проблем мешканців району, досить лити воду, робіть вже щось, зустрічайтеся з громадою, не ховайтеся, ніхто вас і пальцем не зачепить, на відміну від ваших помічників, що погрожують лише коли не знають, що їх знімають, мешканці району досить прямі та щирі, тому просимо організувати зустріч, де ми разом зможемо почати реально, а не віртуально, вирішувати проблеми району та його мешканців", – звертається до нардепа місцевий мешканець Андрій Лавер.

"Колись же буде знищена будівництво на кінцевій трамвая 3, вона просто заморожена і все, а ринок на вул. Зодчих - бруд і антисанітарія. Чому закритий прохід парканом п'ятачок біля будівництва квітня, нам незручно проходить до Білли і до мосту. Відкрийте прохід біля світлофорів, а будівництво треба валити", - пише автор одного з коментарів Валентина Юшко.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.