Поява травмованого мера Києва Віталія Кличка на пленарному засіданні Київради, що відбулося 28 липня, безперечно, очолила топ найобговорюваніших новин у місті. Та от тільки увага киян прикута не тільки до милиці та іронічного жарту столичного мера – усіх зараз більше цікавить можливий факт жорсткого порушення Законодавства України, у якому підозрюють голову КМДА. А одна з причин травмування, озвучена Віталієм Кличком на початку засідання, обернулась ще більшим "стьобним бумерангом" від киян. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Віталій Кличко, фото kyivcity.gov.ua
Віталій Кличко, фото kyivcity.gov.ua

У відповідь сарказм та стьоб: "Ви так краще Комарницького вночі зловіть"

Промова столичного голови викликала справжній саркастичний вибух на офіційній сторінці Віталія Кличка у Фейсбуці.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Користувачі не тільки відверто "стьобають" вчинок з хуліганами-графітчиками і бездіяльність столичних комунальників, а й навіть висувають версії про зв'язок столичного мера з наркоторговцями.

"Вандалів ганяв? Якби відповідні органи, типу ЖКГ, робили свою роботу, то і не було ось цих "вандалів", які роблять чужу роботу і зафарбовують наркорекламу", – обурюється киянин Андрій Троян.

"Тобто ви не в змозі на посаді мера міста зафарбувати написи силами КМДА? Вам ще треба підлітків використати...", – скаржиться киянин Микола Базаркін.

"Якщо наш Мер не може впоратися з рекламою наркотиків, тоді приступають ось такі хлопці і замальовують, або Віталій Кличко в долі з наркоторговцями???", – обурюється мешканка столиці Оксана Кравчук.

"Вулиця Бориспільська, прохання "накостиляти" виконавцям заявок на які не реагують через 1551. Чекаємо на відкритті дитячого садочка, готовий особисто показати недоліки на які не реагують обслуговуючі компанії", – звертається до мера автор одного з коментарів Дмитро Клименко.

Не стримуючи емоцій, кияни саркастично радять меру Києва зловити скандальних забудовників.

"Ви так краще Дениса Комарницького десь так само вночі зловіть, який новий ЖК біля Пирогово хоче вліпити", – звертається до мера Києва автор одного з коментарів Дмитро Полонський.

Все б нічого, якби справа не пішла далі. Як повідомив телеграм-канал Темний Лицар Vox Populi, мер Києва у своєму пості розповів лише "відкриту" частину інформації – є підозра, що Віталій Кличко порушує законодавство України, маючи подвійне громадянство.

"Кличко прийшов в милицях і сказав, що порвав ахілл, відганяючи вандалів, але промовчав про головне, що операцію він зробив в Німеччині. З цього два питання - чому не довіряє Київської медицині і як його пустили в Німеччину, адже є обмеження на в'їзд. Висновок один, або у Віталіка є вид на проживання, або у нього подвійне громадянство - так, як і писали раніше. Та й про медицину це риторичне питання, це нам смертним наші лікарні, а меру звичайно Німеччина".

Віталій Кличко в Олександрівській лікарні - скріншот з відео
Віталій Кличко в Олександрівській лікарні - скріншот з відео

Ані слова про поїздку – темою дня стало стрімке зростання хворих Covid-19

Вже майже "зірковою" милицею, яку мер Києва демонстрував в сесійній залі Київради, Віталій Кличко блиснув і на онлайн брифінгу, що відбувся 29 липня. Втім, жодних коментарів щодо чуток про поїздку до Германії та операцію голова КМДА не надав – обійшовся лише іронічним маханням зі словами "Бережіть себе – і не тільки від коронавірусу".

Резонансну тему сутичок з графітчиками столичний голова, взагалі, не підіймав.

Тож переважна частина промови традиційно стосувалася "коронавірусної статистики".

"Кількість киян, у яких за минулу добу лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус, збільшилась на 132 людей. Двоє людей померли. Захворіли 54 жінки, віком від 22 до 77 років та 6 дівчаток від 5 до 17 років, а також 66 чоловіків від 18 до 88 років, і 6 хлопчиків – від 1 до 17 років. Захворіли і 3 медиків. До лікарень столиці госпіталізували 29 пацієнтів", – повідомляє мер Києва Віталій Кличко.

Найбільше випадків захворювання виявили у Дніпровському районі – 22, в Дарницькому – 19, а також в Солом’янському районі – 16.

карантин в Україні, фото: Уніан
карантин в Україні, фото: Уніан

Загалом, станом на 29 липня, в столиці зафіксовано 7932 підтверджених випадки інфікування коронавірусом. За весь час одужало 2877 киян, а 132 людини померли.

"Коронавірус підступний ще тим, що від нього дуже довго одужують. В середньому, лікування триває близько місяця. Найдовше на стаціонарі лікували 41 день. Найшвидше одужують діти і молоді люди. Але у нас є і приємні рекорди – нещодавно коронавірус подолала жінка, якій 93 роки, а раніше вилікувалася жінка, якій 95 років", – відзначає мер Києва.

Як відзначив голова КМДА, за весь період пандемії до медзакладів столиці були госпіталізовано 2080 хворих, а переважна більшість лікується вдома. Щоправда, за які кошти відбувається лікування, так почути і не вдалося.

Ми і надалі слідкуватимемо за ситуацією в місті, тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.