Одним з останніх розпоряджень мера Києва Віталія Кличка стало рішення про призначення нової радниці з питань взаємодії з громадськістю. А зайняла цю посаду колишня однопартійка столичного голови Мирослава Смірнова, яка з 2015 по 2019 рік очолювала "крісло" голови Києво-Святошинської РДА. Закінчилася її кар'єра на цій посаді влітку минулого року – саме тоді президент України Володимир Зеленський підписав розпорядження про її звільнення. Як виявилося, роки її головування позначилися цілою низкою скандальних фактів. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Кримінальні справи і "касовий дерибан"

Одним із найгучніших фактів за часів правління 36-річної Мирослави Смірнової на посаді голови Києво-Святошинського району став скандал із незаконною забудовою земельних ділянок в Петропавлівській Борщагівці.

У травні 2017 року Солом'янський районний суд м. Києва зобов’язав Національне антикорупційне бюро України відкрити кримінальне провадження щодо діяльності екс-голови Києво-Святошинської районної державної адміністрації Мирослави Смірнової.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Мирослава Смірнова - фото з Фейсбук
Мирослава Смірнова - фото з Фейсбук

Справу порушили за ч. 3, ст. 368 ККУ "Одержання хабаря в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище", статтею ч. 3 статті 27 "Організація співучасників" та ч. 1 статті 364 ККУ "Зловживання владою або службовим становищем".

Про реальне беззаконня і дерибан бюджету стверджують і опозиційні депутати.

"Сесії в районі проходять за лічені хвилини, приймають рішення про розподіл бюджетних коштів, а ми навіть не розуміємо про що йде мова. Сесії проводить незаконний голова", - говорять опозиційні депутати Києво-Святошинської районної ради.

Не менш гучними стало одне із скандальних сесійних засідань районної ради – із тітушками, бійкою та у колі "обраних" депутатів. Як пише from-ua.com призначене воно було на 20.00, а із 42 депутатів запрошені туди були тільки "свої" 26 – решті ж про це навіть не повідомили.

Тоді саме Мирослава Смірнова оголосила, що вона забирає депутатів до свого кабінету для проведення сесії. При цьому, на вході чергували бородаті "тітушки", які нікого не пускали до кабінету.

Фото from-ua.com
Фото from-ua.com

До топу найрезонансніших подій також можна віднести сумнівну купівлю кількох квартир головою райради Києво-Святошинського району Вадимом Гедульяновим, якого неодноразово називали коханцем Мирослави Смірнової.

Хто в райраді отримує квартири по 2000 грн. за кв.м.?

Хто в райраді отримує квартири по 2000 грн. за кв.м.? Скандал на сесії Києво - Святошинської районної ради: депутат Сергій Заблоцький оприлюднив документи, згідно яких, самопроголошений голова районної ради Вадим #Гедульянов придбав дві квартири в БК "Білий Шоколад" ПО ЦІНІ 2000 (!!!) грн. за квадратний метр!!! Подробиці - в сюжеті каналу "РУХ 24". #сесія #райрнна_рада #Києво_Святошинський_район #Гедульянов #Смірнова #корупція

Geplaatst door Київщина 24 op Maandag 12 maart 2018

"Дахопад", обурення нардепів та "Сітка Порошенка"

Одним з найгучніших випадків за часів головування Мирослави Смірнової стала забудова 10 гектарів паркової зони у Вишневому – громадські активісти напряму стверджували про її причетність до видачі дозвільних документів на незаконне зведення висоток. Забудова розпочалася, навіть попри рішення Господарського суду Київської області, який встановив факти порушення Конституції України, Земельного Кодексу, містобудівної документації.

Справа дійшла навіть до "розбірок" в Верховній Раді.

Корупція Мирослави Смірнової

Керівник Києво-Святошинської районної адміністрації Мирослава Смірнова причетна до видачі дозвільних документів на незаконну зібудову 10 га парку у місті Вишневе.

Geplaatst door Мирослава Смірнова op Zaterdag 26 mei 2018

А от "інноваційні підходи" в будівництві, в результаті якого у 2018 році в спортивному комплексі Favorite Fit у Вишневому обвалився дах і чудом не постраждали діти, місцеві жителі й досі не забули.

Громада Вишневого стверджувала про неякісне проведення будівельних робіт та привласненні державних коштів на зведенні спортивної арени.

Та, за інформацією інтернет-видання ukrcompromat.info, 2019 рік теж не пройшов без "ляпів".

""Сітка Порошенка" - система скупки голосів виборців на президентських виборах 2019 року. В районі її організувала голова Києво-Святошинської РДА Мирослава Смірнова і голова місцевої районної ради Вадим Гедульянов. Також Смирнова незаконно використовувала районну програму "Турбота" для виділення матеріальної допомоги "від Порошенка" малозабезпеченим жителям Києво-Святошинського району"", – зазначено у повідомленні.

Мирослава Смірнова - фото з Фейсбук
Мирослава Смірнова - фото з Фейсбук

Як себе проявить екс-голова Києво-Святошинського району на новопризначеній посаді радника столичного голови Віталія Кличка та які саме функції виконуватиме Мирослава Смірнова, стане ясно згодом.

Ми і надалі слідкуватимемо за ситуацією в столиці, тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.