У столичному метро незабаром оселяться гігантські медузи. Правда, вони будуть не справжніми, а виготовленими з пластикових пакетів. Про це повідомили в телеграм-співтоваристві «Київ зараз».

Наголошується, що «сміттєві» медузи у столичній підземці – це частина проекту «Середовище проживання. Маніфест 2020» Всесвітнього фонду природи WWF України. Авторами скульптур стали Микита і Єгор Зігура, відомі як творча група ZiguraArt.

Розмістити скульптури величезних медуз планують у приміщенні станції метро «Дніпро». Вони будуть там виставлятися до кінця літа.

За словами авторів мистецького проекту, їх головною метою є привернення уваги людей до екологічних проблем, від яких страждають водні ресурси планети.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Цим обумовлений і вибір тематики, і місце для розміщення незвичайних скульптур з поліетилену. Проте підійти до медуз буде неможливо – їх розмістять за склом під статуєю жінки з голубом, що прикрашає станцію метро.

"До неї не можна буде підійти, побачити за склом. Оскільки в житті ми не бачимо, що там під водою, але все більше жахаємося, коли з'являються сюжети про острови пластику та іншого мотлоху в річках, морях і океанах", - розповіли в метро.

Нагадаємо, що розшукують неповнолітню дівчинку, яка пішла з дому, і так і не повернулася.

Як повідомляв портал Знай.uа у київському метрополітені чоловік порізав себе ножем.

Також Знай.uа писав, щоозвірілий співмешканець матері викинув з вікна 5-річного малюка.