Трагедія в житловому будинку на Позняках, де тиждень тому стався вибух, обростає новими подробицями.

Про це повідомляє інформаційний портал "Вести".

Так, стало відомо, що вибух у будинку на Позняках спровокували неякісні матеріали, які використовувалися при повірці лічильників.

"До цього страшного вибуху, який призвів до п'яти жертв, були повірки лічильників. Вони знімалися, замінювалися на спеціальні трубочки, були повідомлення свідків, був запах газу", — розповів заступник голови МВС Антон Геращенко.

Але підозр на сьогодні поки що немає. Як розповідають в МВС, великий обсяг слідчих дій стосується компанії "Київгаз".

Фото ДСНС

Зараз мешканці проводять власне розслідування, вони впевнені, що проблема була в неякісних шайбах, які використовували співробітники газової служби.

"Я вам можу на 100% сказати, не чекаючи кінця розслідування, — справа в газі. Цієї бабусі з 224 квартири, де стався вибух, три дні не було вдома. Коли вона повернулася годині о дев'ятій, то почала ходити по сусідах, шукала, як подзвонити в аварійну. Подзвонила — їй сказали перекрити вентиль.

Газовики встановлювали щось схоже на пластик замість металевих шайб. Так виходить дешевше. Халтура, одним словом", — розповів житель зруйнованої секції Володимир.


Щоб уникнути подібних трагедій, мешканцям варто більш відповідально підходити до питання експлуатації газових приладів. Особливо в жарку погоду.

"Коли температура повітря зростає вище 30 С, часто відсутня тяга або утворюється зворотна тяга в димових та вентиляційних каналах житлових будинків. Через це продукти згоряння газу не відводяться через димар, а надходять в приміщення, де встановлений газовий прилад. Це може призвести до нещасних випадків", — відзначають у Київгазі.


Потрібно запам'ятати кілька простих правил:

- при температурі повітря вище 30 °С обмежити користування газовими приладами з відводом в димохід;
- регулярно перевіряти наявність тяги, коли вмикаєте колонку або котел;
- встановити датчик газу;
- часто провітрювати приміщення;
вимкнути газові прилади при виході з дому;
- у разі спрацювання автоматики безпеки негайно вимкнути газовий прилад, закрити кран на газовій трубі, відкрити всі вікна і викликати фахівця;
- ні у жодному разі не встановлювати витяжний вентилятор в приміщеннях, де є колонка або двоконтурний котел.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, раніше Очевидці вибуху на київських Позняках розкрили моторошні подробиці, волосся дибки - "Є хто живий? У відповідь - мертва тиша"

Як повідомляє портал Знай.uа На київських Позняках з-під завалів витягли тіло чоловіка - п'ята жертва, Україна в жалобі

Також Знай.uа писав, що Кияни об'єдналися для порятунку осиротілої дівчини - мама, тато і братик загинули на Позняках під завалами