Мешканці багатоповерхівки, що вибухнула у Києві розповіли, що сталося в нещасливе недільний ранок 21 червня. В одній з квартир будинку по вулиці Соломії Крушельницької 1/5 прогримів потужний вибух, який зніс перекриття та стіни квартир на трьох поверхах. Обрушилися квартири з 5 по 8 поверх, пише Типовий Херсон.

Деякі мешканці будинку, які в цей момент були в квартирах заявили про те, що було два вибухи. Після цього по квартирах пролунав дивний запах. Дівчина на ім'я Лілія розповіла, що вона прокинулася від страшного вибуху і відчуття, що стіни ходять ходором. В її квартирі вилетіло вікно від вибухової хвилі, так як квартира-епіцентр вибуху знаходилася по сусідству.

Ще один чоловік розповів, що від вибуху вилетіли навіть ключі з замкової щілини і пішов жовтий дим з неприємним запахом. Він зазначив, що вибухнула квартира навпроти, а він спробував знайти там живих людей, але ніхто не відгукнувся. Потім, за словами чоловіка, поліція евакуювала всіх і сказали брати тільки гроші і документи. Крім того, очевидець зауважив, що його квартира не постраждала.

Вибух газу в Києві Фото: скріншот

«Бабахнуло так, що у мене ключі двері вилетіли… Пішов жовтий дим, запах дуже їдкий. Глянув - а це квартира, навпаки. Я їм кричу… є хто живий? У відповідь тиша, – каже один з місцевих жителів. - Запах посилився. Я в квартиру, збирати речі. В 10:52 щось ще раз бабахнуло. Прибігла поліція, сказала термінова евакуація… Сказали, бери гроші і документи, і біжи на вулицю, ну я і взяв. Як вийшов, побачив всю картину, в шоці просто… як далі людям бути. Моя квартира не постраждала, а їм… біда».

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Версії причин вибуху в житловому будинку в Києві різняться. Однак мешканці сходяться на думці, що за останній тиждень в будинку активно працювали газові служби. Вони знімали лічильники на повірку і ставили перемички і заглушки на труби. Після цього в будинку стояв запах газу. Поліція розглядає ще одну версію – вибух боєприпасу. При цьому правоохоронці не відкидають версію про вибух газу.

Мер Києва Віталій Кличко розповів, що будинок оточений правоохоронцями, щоб уникнути грабежів і мародерства. Також він заявив, що постраждалі від вибуху отримають тимчасове житло. Також людям пообіцяли, що після обстеження конструкцій в будинок почнуть пускати людей, щоб забрати свої речі. Пізніше стало відомо, що під'їзд, де стався вибух не підлягає відновленню.

Тимчасово людей з постраждалого під'їзду відселили в інтернат на Харківському шосе. Однак подальший алгоритм дій поки не ясний. Однак про стандартні кроки в таких ситуаціях розповів один з депутатів міської ради в Сумській області.

Він зазначив, що у влади є два шляхи: перший – відновлення будівлі і поселення людей у відремонтований будинок, другий – це відселення людей в інші квартири і розбір постраждалих конструкцій. Все це робиться за рахунок коштів обласного чи міського бюджету. Також кошти можуть бути стягнуті з фірми, яка обслуговувала газові системи в будинку і поставляла газ.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що в Києві в житловому будинку під час вибуху газу загинули три людини.

Знай повідомляв, що постраждали від вибуху газу у Києві переселять в інтернат.

Нещодавно Знай передавав, що в києві вирішили знести будинок, постраждалий від вибуху газу.