В Україні у четвер, 4 червня, зафіксовано антирекорд по числу нових випадків коронавірусу, за добу заразилися 588 осіб. У зв'язку з цим у МОЗ нагадали про необхідність дотримання протиепідемічних заходів і заявили про можливе введення нових карантинних обмежень, якщо ситуація буде погіршуватися.

Тому протягом кількох днів столична влада будуть відслідковувати динаміку захворюваності та приймати рішення. І якщо протягом трьох днів поспіль добова кількість захворілих на Covid-19 буде збільшуватися, місцева комісія повинна збиратися і переглядати пом'якшення/посилення карантину. З-за того, що в Києві з кожним днем зростає кількість хворих з коронавірусом, то завтра, 5 червня можуть і не відкрити повністю кафе і ресторани.

літня тераса ресторану, скріншот з відео
літня тераса ресторану, скріншот з відео

«У нас буде можливість відкрити ресторани всередині приміщення, але я не впевнений, що їх инцидентность дозволить Києву відкрити кафе і ресторани 5 червня », - зазначив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Карантинні обмеження в Києві будуть посилені при збереженні існуючої динаміки розповсюдження коронавірусу. Про це сьогодні, 4 червня, заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.
Відповідаючи на питання, чи повернуть у столицю та інші області жорсткий карантин, якщо зростання захворюваності підтвердиться, Ляшко сказав, що оскільки діє адаптивний карантин, рішення будуть прийматися в регіонах в залежності від ситуації.
Станом на 4 червня в Києві захворюваність становила 13,8 на 100 тис. населення при нормі 12, дозволяє послабити карантинні обмеження.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Киян не пустять в метро в години пік, - які станції краще обійти стороною

Як повідомляє портал «Знай.ua» Киянам напророкували літо в масках, - "І в транспорті, і на роботі…"

Також «Знай.ua» писав, що Накаталися? Київське метро можуть закрити на карантин