Карантинні обмеження, які тривали більше двох місяців в Україні, стали, нарешті, потроху пом'якшувати, однак показники захворюваності продовжують утримуватися на одному рівні, легко вагаючись районі 500 чоловік за добу.

Через те, що захворюваність не знижується, робота метрополітенів великих міст України може опинитися під загрозою зриву. У Києві, Харкові та Дніпрі можуть закрити метро, яке є безперечним лідером у перевезеннях українців на роботу і назад.

Про це повідомляє сайт "РБК Україна".

біля метро, Київ, скріншот з відео
біля метро, Київ, скріншот з відео

Сьогодні, 4 червня, МОЗ оприлюднила новий антирекорд за кількістю хворих коронавірусом - 588 випадків за останню добу.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що попередній анти-рекорд був встановлений ще 23 квітня - незабаром після великодніх свят. Тоді виявили 578 нових випадків за добу. Цього разу ситуація більш оптимістична, адже у той же час сьогодні заявили про одужання 602 пацієнтів.

У постанові Кабінету міністрів №435 від 3 червня сказано, що зважаючи адаптивного карантину, регіони зобов'язані скасовувати пом'якшення карантину, якщо санітарно-епідеміологічні норми будуть порушені протягом трьох діб.

Метро, скріншот: YouTube
Метро, скріншот: YouTube

У тому випадку, якщо епідситуація в області буде перевищувати раніше оприлюднені критерії щодо пом'якшення карантину протягом 3 днів поспіль, то регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повинна збиратися на позачергове засідання і приймати рішення про скасування пом'якшення карантину.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Киян не пустять в міські електрички, скільки ще доведеться кататися на таксі

Як повідомляє портал «Знай.ua» У Києві перекрили червону гілку з-за мінера на мосту Метро - на які станції краще не потикатися

Також «Знай.ua» писав, що Спливли "підводні камені" обіцяних Кличко станцій метро: передвиборчий "піар-хід" обійшовся в мільярди