Київський голова Віталій Кличко побував в Олександрівській лікарні і перевірив, в яких умовах утримують пацієнтів з коронавірусной хворобою COVID-19. На вході він одягнув спеціальний захисний костюм, окуляри, рукавички і маску.

Інспекцію лікарні він показав під час брифінгу в четвер, 26 березня. Кадри з приміщення лікарні транслювали в ефірі телеканалу ZIK.

Інспекція пройшла без попередження. Кличко на брифінгу в Києві повідомив, що візит став несподіванкою для головного лікаря і медперсоналу, які провели для мера екскурсію по боксам, призначеним для хворих на коронавірус.

Працівники лікарні розповіли Кличко, що у лікарні є 6 спеціальних боксів для хворих коронавірусом. У кожній палаті живе по одному пацієнту.До всіх ліжок є можливість подачі повітря, і при необхідності пацієнтів підключають до апаратів.

Також меру показали, як виглядають реанімаційні кімнати для заражених COVID-19, у яких хвороба протікає важко. Вони обладнані апаратами штучної вентиляції легенів та іншими приладами. Під час екскурсії в об'єктив камери потрапив і нардеп Сергій Шахов, який заразився коронавірусом.

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Сергій Шахов, скріншот з відео
Сергій Шахов, скріншот з відео

Судячи з риторики Кличко, причиною візиту в лікарню було те, що ЗМІ і соцмережі обурювалися: КМДА підготувала розпорядження про створення віп-палат. Кличко відвідав і зараженого коронавірусом нардепа Сергія Шахова. Як виявилося, політик лікується в звичайних умовах.

Зазначимо, станом на 14:00 четверга, 26 березня, в Україні підтвердили 40 випадків захворювання COVID-19.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Кличко звернувся до Кабміну: число хворих Covid-19 зростає, кияни обурюються

Як повідомляє портал «Знай.ua» Карантин це не жарт! Кличко терміново звернувся до МВС з приводу порушників

Також «Знай.ua» писав, що Кличка "ублажил" VIP-хворих коронавірусом - шикарні палати і особисті медсестрички, киянам і не снилося