У Києві вже майже три роки точиться війна довкола перейменування Московського проспекту та проспекту Ватутіна, які у рамках загальнодержавної політики декомунізації у 2016 році отримали інші назви.

У минулому Московський проспект та проспект Ватутіна перейменували на честь Бандери і Шухевича, однак ці рішення постійно оскаржувалися в судах.

Остаточну крапку у війні поставлено рішенням київського апеляційного суду - про це повідомив депутат Володимир В'ятрович на своїй сторінці в Facebook.

У Києві перейменували Московський проспект та проспект Ватутіна, фото: 24 канал

Політик повідомив, що проспекти Бандери і Шухевича залишаються при таких назвах завдяки рішенюю суду.

Популярні новини зараз
Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

"Проспектам Бандери і Шухевича в Києві бути! Ми виграли в апеляційному суді. Дякую Сергій Рябенко!", - написав Володмир В'ятрович.

Скріншот з facebook

Варто нагадати, що проспекти перейменували ще в 2016 році, однак з тих пір у Києві тривають суперечки, а також регулярно проходять судові засідання. Останнє (до недавнього часу) рішення, яке виніс окружний адміністративний суд, скасовувало акти Київради ще від 2016 року.

Таким чином проспекту Бандери було повернуто назву Московський, а проспект Шухевича знову став проспектом Генерала Ватутіна. Однак зараз завдяки апеляційному суду проспектах знову повернулися назви 2016 року.

Нагадаємо, що у Солом'янському районі одну з вулиць перейменували на честь українського громадського діяча Віктора Павленка.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Києві незабаром з'явиться нова вулиця. Таке рішення було прийнято на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та інформаційної політики.

Також портал Знай.ua писав, у Голосіївському районі Києва з'явилася вулиця, перейменована на честь українського літературознавця, перекладачки, публицистки, автора праць з теорії літератури та історії фемінізму Соломії Павличко.