В Україні за останні місяці перерахували низку комунальних тарифів як для населення, так і для непобутових споживачів. Чи варто очікувати цього року на підвищення тарифів на гарячу воду, йдеться в матеріалах "Київтеплоенерго".

Під час повномасштабної війни уряд намагається утримати тарифи на житлово-комунальні послуги. Однак у червні все ж таки відбулася низка тарифних змін. Зокрема, у Києві зросла плата за воду та водовідведення для промислових підприємств та бюджетних організацій.

Гаряча вода, скріншот: YouTube
Гаряча вода, скріншот: YouTube

Втім, це подорожчання не позначиться на тарифах на гарячу воду для побутових споживачів. За даними "Київтеплоенерго", населення платитиме за тарифом, встановленим з 1 жовтня 2022 року.

Передбачається, що українці користуватимуться водою за фіксованим тарифом протягом воєнного стану та ще 6 місяців після його завершення. Таким чином, вартість одного кубометра гарячої води для киян поки що зберігається на рівні 97,89 гривні.

Популярні новини зараз
Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

Щодо цін на холодну воду в столиці, то їх неодноразово хотіли підвищити, але уряд розкритикував таку ідею. Водночас у невеликих населених пунктах тарифи на водопостачання активно зростають.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, тарифи на каналізацію завдадуть божевільний удар: платити доведеться майже на 80% більше.

Також наш портал інформував, споживачам запровадили додаткову плату за опалення квартир: через що збільшаться платіжки.

Крім того, ми писали, зупинка водопостачання під час відключень світла: комунальники попередили споживачів.