Уникнути відключень світла в зимовий період не вийде, але можна підготуватися, щоб максимально комфортно пройти опалювальний сезон. Рекомендаціями поділилися на facebook-сторінці АТ "Вінницяобленерго".

Фахівці обленерго зазначили, що в зимовий період, за попередніми прогнозами, українці будуть по черзі чотири години зі світлом та чотири години – без нього.

Відключення електроенергії, скріншот: Youtube
Відключення електроенергії, скріншот: Youtube

Побутовим споживачам радять перестрахуватися та ретельно підготуватися до опалювального сезону.

Зокрема, енергетики рекомендують купити повербанки чи зарядні станції, а за можливості й встановити сонячні панелі на дахах будинків.

Популярні новини зараз
В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Видачу повісток обіцяють автоматизувати, щоб отримав кожен Нові правила роздягнуть водіїв до нитки
Показати ще

Мешканцям приватних будинків слід подумати про придбання твердопаливного котла, а також інвертора або зарядної станції з літій-ферум-фосфатним акумулятором, який міг би підтримати насоси водопостачання та опалення.

Генератор, скріншот: YouTube
Генератор, скріншот: YouTube

Перевагою стане також наявність генератора у приватному будинку. Якщо відключення триватимуть понад добу, критично важливі прилади можуть працювати на ньому.

Також паливний генератор можна придбати на багатоквартирний будинок або під'їзд. Однак розміщувати його потрібно подалі від будинку. Під час відключення він може стати рятівним джерелом енергії для заряджання гаджетів. Крім того, генератор допоможе заживити насоси, що подають тепло на верхні поверхи.

Раніше портал Знай повідомляв, опалювальний сезон 2024-2025: що буде з електропостачанням і чи варто готуватися до блекаутів.

Також наш портал інформував, тариф на світло: скільки доведеться платити, якщо удари по енергосистемі триватимуть.

Крім того, ми писали, українцям пояснили, коли про графіки відключення світла можна буде забути: "Є варіант..."