В Україні змінилися ціни на деякі популярні овочі. При цьому на ринку фіксується як значне здешевлення, так і активне зростання вартості. Про це свідчать дані проєкту EastFruit та порталу "Мінфін".

На початку літа українські тепличні комбінати продають огірок за ціною від 20 до 45 гривень за один кілограм, що в середньому на 22% дешевше, ніж тижнем раніше.

Ціни на огірки. Фото: скрін youtube
Ціни на огірки. Фото: скрін youtube

Таке стрімке здешевлення викликане сезонним фактором - на ринку збільшується пропозиція продукції з місцевих господарств.

В результаті огірки пропонуються українцям в середньому на 30% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року. Гравці ринку вважають, що надалі цінники на овоч продовжать зменшуватись.

Популярні новини зараз
Пасажири вимагали "викинути" дитину з літака: їх підтримала навіть стюардеса - що сталося Газові прилади доведеться відключити: "Газмережі" застерегли кожного споживача Як уникнути арешту майна: чому переписка на родичів може виявитися поганим варіантом Смартфони йдуть у минуле: молодь масово повертається до кнопочних телефонів
Показати ще

Ціни на овочі, скріншот: YouTube
Ціни на овочі, скріншот: YouTube

Ціни на капусту та буряк

В українських супермаркетах доступнішою стала молода капуста. Середня вартість зменшилася більш ніж удвічі – з 28,85 до 12,82 гривні за кілограм. Найвищий цінник на капусту – 13,90 гривні за кіло у мережі Megamarket.

Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін
Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін

Водночас українців зовсім не тішать ціни на буряк. У червні коренеплід подорожчав у середньому з 35,42 до 44,57 гривні за кілограм. Середня вартість молодих буряків становить 64,95 гривні за кілограм. Якщо порівнювати із травнем, то цінник зменшився приблизно на 30 гривень.

Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін
Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у супермаркетах подешевшала частина молочних продуктів: що можна взяти за вигіднішими цінами.

Також наш портал інформував, подорожчання головного продукту: через нові тарифи можуть піднятися ціни на хліб.

Крім того, ми писали, можна брати із запасом: супермаркети потішили знижками на сало, бекон та сосиски.