ПриватБанк без розбору блокує платежі клієнтів через те, що система безпеки може розпізнати їх як "підозрілі". Про це свідчать скарги у коментарях на facebook-сторінці банку.

Українка поскаржилася на ПриватБанк через те, що останнім часом вона не може здійснити онлайн-покупки. Усі картки та обліковий запис у "Приват24" автоматично блокуються банком, незалежно від розміру платежу.

Приват24. Фото: скрін youtube
Приват24. Фото: скрін youtube

"Останнім часом система безпеки банку блокує всі мої картки та аккаунт у приват24 при кожному платежі на більшості сайтів, де я здійснюю оплату, незалежно від суми. На цих сайтах я давно купую, але блокувати стало в останній місяць. Навіть платіж на 40 грн із копійками заблокувало", - каже клієнтка.

За словами жінки, щоразу доводиться витрачати час та нерви, щоб рахунок розблокували, але повністю вирішити проблему ніхто не поспішає.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"У мене вже немає сил, стільки часу і нервів витрачаю на розблокування. А оператори гарячої лінії кажуть, що нічого не можуть зробити, що така система безпеки", - скаржиться українка.

Приват24. Фото: скрін youtube
Приват24. Фото: скрін youtube

Фахівці ПриватБанку відреагували на скаргу, але лише підтвердили, що такі кроки система робить автоматично, щоб захистити клієнта.

"В цілях безпеки Банк дійсно може блокувати платіж, якщо поступає підозрілий запит, який може за собою понести матеріальні втрати наших клієнтів. Блокування встановлює система, є багато факторів, які впливають на обмеження", - йдеться у відповіді.

Блокування рахунків. Фото: скрін facebook.com/privatbank
Блокування рахунків. Фото: скрін facebook.com/privatbank

Раніше портал Знай повідомляв, ПриватБанк нагородить за оплату карткою: до 900 гривень повернеться до кишені.

Також наш портал інформував, ПриватБанк анонсував знижки на оплату комуналки: можна заощадити до 300 гривень.

Крім того, ми писали, були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки.