Питання нарахування сум в платіжках завжди актуальне питання. Але, що з ними робити, коли ви тимчасово виїхали з помешкання?

З початком повномасштабного вторгнення українці були змушені виїхати зі своїх будинків, Про те, що робити в такому випадку. розповіли на офіційній сторінці Сумської філії "Газмережі".

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube
Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

Якщо є пристрій обліку природного газу

1) Передавайте кожного місяця показники з 1 по 5 число. Зробити це можна через особистий кабінет споживача. Передавати дані потрібно незалежно від того чи користуються в помешканні газом.

Популярні новини зараз
Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат Для ФОП вступили у дію нові правила Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

2) Надішліть письмову заяву до Сумської філії "Газмережі" про факт тимчасового непроживання. До заяви прикріпіть документ, який підтверджує ваше теперішнє місце перебування.

Якщо ви не перебуваєте вдома понад півроку, то протягом 30 днів з закінчення періоду, потрібно надіслати цей документ повторно.

Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube

Якщо лічильник відсутній

Якщо у вашому будинку відсутній лічильник, зверніться до Сумської філії "Газмережі" з письмовою заявою та підтверджуючими документами.

В такому випадку, розрахунок проводиться наступним чином: якщо в будинку зареєстровано кілька осіб, об’єм газу визначається з розрахунку на 1 людину. Але коли зареєстрована 1 особа, то перерахунок об’єму не здійснюється.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, "Шо хочу, то намалюю": клієнтам "Нафтогазу" підказали, як не помилитися з показниками

Раніше портал Знай інформував, платити за труби? Що нового буде в газових платіжках для приватних і багатоквартирних будинків

Також наш портал повідомляв, отримувати субсидію знову можна в кількох випадках: українцям підказали як це зробити