Субсидію надають українцям, які найбільше потребують допомоги в оплаті комунальних послуг. Але в деяких випадках виплати можуть припинити.

На офіційній сторінці Контактного центру 1551 розповіли, як поновити виплату субсидій. Українці можуть це зробити кількома шляхами, в залежності від причини припинення виплат.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Борг за комуналку

Через обмежений дохід українців, можуть виникати борги з оплати комуналки. Якщо протягом трьох місяців погашення не відбулося, а сума перевищує 680 гривень, то це може стати причиною припинення субсидії. Але в таких випадках заборгованість можна погасити не відразу, а кількома платежами. Для цього потрібно укласти договір з компанією-постачальником послуг.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Смерть родича

Якщо помер член родини, на якого була оформлена субсидія, для можливого поновлення виплат, родичам померлого необхідно звернутися до Пенсійного фонду України з відповідними документами.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Зміни, про які не повідомили до ПФУ

У випадку, коли отримувачі субсидії переїхали, для перенаправлення субсидії, потрібно обов'язково повідомляти до ПФУ.

Коли субсидію можуть не поновити

Головною причиною відмови в поновленні виплат є приховування реального доходу родини. Окрім цього, важливо знати, що одноразовий дохід, який перевищує суму в 25 прожиткових мінімумів (на даний момент 61 тисяча 700 гривень) також може призвести до втрати субсидії. Тому, про це потрібно повідомляти до Пенсійного фонду України.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, клієнтка "Нафтогазу" звернулася зі скаргою на перекриття газу: "Потрапили через паркан..."

Раніше портал Знай інформував, споживачам повідрізають світло за борги: на оплату дали кілька тижнів

Також наш портал повідомляв, пенсіонерам розповіли про "плюси" відпустки по догляду за дитиною