Бувають випадки, коли пенсіонери, яким уже більше 70-ти років, кажуть, що у них такий самий стаж та посади, але виплати у них менші, ніж у їхніх молодших колег, які вийшли на "заслужений відпочинок" пізніше.

Відповідь на запитання, чому так відбувається, надала голова Мінсоцполітики Оксана Жолнович у соціальних мережах.

За її словами, у Кабміні вже намагаються виправити цю ситуацію і над цим працюють.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

"Для початку важливо зрозуміти, як вважається пенсія. У кожному місяці заробітна плата порівнюється із середньою зарплатою по країні і виводиться коефіцієнт. Якщо зарплата дорівнює середньому, то коефіцієнт – одиниця. Якщо менше, то це – 0,5. Якщо більше – то 2 і так далі. Ці коефіцієнти таки впливають на розрахунок пенсії", — зазначила міністр.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб
Показати ще

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Але, за словами Оксани Жолнович, чинним законодавством занижено розмір індексації пенсій.

"Ми це розуміємо і працюємо над тим, щоб це виправити. Щоб справедливіше вираховувати коефіцієнти, від яких залежить, яку пенсію отримує людина", - сказала вона.

Водночас важливо не забувати, що розподіл із пенсійного кошика залежить від того, скільки сьогодні працюючі українці туди вклали.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Справедливий розрахунок пенсії дозволить бути більш зацікавленим у сплаті страхових внесків. Адже люди розумітимуть, що їм більше повернеться. Зрештою, коли ми сплачуємо страховий внесок, не слід забувати, що ці гроші йдуть на пенсії наших бабусь та дідусів. Ні на що інше вони не витрачаються.

Наприклад, обслуговування Пенсійного фонду становить лише 5% від загальної суми. Це дуже невеликий відсоток, який ви не знайдете в жодному банку.

Нагадаємо, українцям назвали суми майбутніх пенсій: з мінімальною та середньою зарплатою.

Раніше повідомлялося, розмір пенсій може змінитися найближчим часом: кому і скільки платитимуть.

Також, безкоштовні дрова для населення: хто зможе отримати у 2023 році.