Для всіх наших шановних читачів, які з великою відповідальністю стежать за своїми платіжками з комуналки, є відповідь на важливе питання. Незабаром в Україні має стартувати опалювальний сезон, і через опалення багатьом потрібна допомога на оплату за рахунками.

Проте є люди, які встигли оформити у банку кредит, так звану "оплату частинами", і ось виникає питання, а чи дасть держава таким громадянам гроші?

Відповідь на це запитання надали фахівці Пенсійного фонду України.

Субсидія онлайн. Фото: скрін youtube
Субсидія онлайн. Фото: скрін youtube

Повідомляється, що субсидію може бути призначено навіть тим особам, які розплачуються частинами за купівлю товарів загальною вартістю 10 000 гривень.

Популярні новини зараз
Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Так, згідно з пунктом 14 "Положення про порядок призначення житлової субсидії", субсидія не призначається у разі, якщо будь-хто з членів домогосподарства або член сім'ї особи, яка входить до складу домогосподарства, протягом 12 місяців перед місяцем звернення за призначенням житлової субсидії (призначенням житлової субсидії без звернення) здійснив купівлю, зокрема товарів довгострокового споживання, на суму, яка на дату проведення операції перевищує 50 тисяч гривень, або одноразово сплатив на цю суму будь-які витрати.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

При цьому варто відзначити дуже важливий факт, що якщо особа сплачує купівлю частинами загальною вартістю 10 000 гривень, то їй може бути призначено житлову субсидію.

Нагадаємо, у Мінсоцполітики назвали категорію, яка залишиться без пенсії.

Раніше повідомлялося, що львівський чиновник зареєструвався як бездомний і отримав пільговий кредит на житло.

Також, як вийти на пенсію у 60 років, якщо не вистачає стажу: у ПФУ назвали варіанти дій.