При призначенні субсидії враховується сукупний дохід усіх членів домогосподарства, зокрема пенсії. Нещодавно людям похилого віку почали виплачувати доплати до пенсії від ООН. Як ця допомога може вплинути на субсидію, розповіли у пресслужбі Пенсійного фонду.

Нещодавно стартувала виплата грошової допомоги від ООН для пенсіонерів похилого віку, які проживають на територіях активних або можливих бойових дій і отримують пенсію менше 3000 гривень.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Розмір доплати розраховується індивідуально, щоб "підтягнути" пенсію до позначки 3000 гривень. Наприклад, якщо пенсіонер одержує умовні 2700 гривень, то отримає 300 гривень доплати. Підтримувати пенсіонерів планують щонайменше 4 місяці, тобто до кінця 2023 року.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Під час розрахунку житлової субсидії дана доплата до пенсії не враховується.

"Допомога від Світової продовольчої програми ООН, яка надається одержувачам пенсій у рамках зазначеного проєкту, не враховується при обчисленні сукупного доходу домогосподарства для всіх видів соціальної допомоги, зокрема субсидії", - пояснили фахівці ПФУ.

Раніше портал Знай повідомляв, українцям пояснили, як розраховуватиметься субсидія на опалювальний сезон: нюанси, які потрібно знати.

Також наш портал інформував, терпіти відключення світла, чи змиритися з підвищенням тарифу: українцям доведеться обрати одне з двох.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як не втратити стаж та майбутню пенсію: протягом якого періоду українцям потрібно оцифрувати трудову книжку.