В умовах повномасштабної війни існує багато ризиків для державних фінансів, але, незважаючи на це, в 2024 році планується масштабна індексація пенсій.

Таку заяву зробила перший заступник міністерки соціальної політики Дар'я Марчак в ефірі "Українського радіо".

У Мінсоцполітики планують індексацію пенсійних виплат з 1 березня 2024 року, проте поки що жодної конкретики в цьому питанні немає. Про точні терміни та розміри індексації можна буде говорити лише на початку наступного року.

Пенсія. Фото: Youtube
Пенсія. Фото: Youtube

"Розмір індексації та темпи зростання середньої заробітної плати є двома показниками, які визначають розмір індексації відповідно до закону. Про це можна буде говорити на початку 2024 року після надходження статистичних даних за 2023 рік", - зазначила Дар'я Марчак.

Популярні новини зараз
Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

За словами Дарії Марчак, проблем із субсидіями в Україні не буде – кошти знайдуться, а розміри допомоги за потреби перераховуватимуть, щоб українці не платили за комуналку більше.

"Пенсійний фонд автоматично перераховує розмір субсидії, наприклад після підвищення тарифу. Якщо доходи сім'ї не змінилися і тарифи зросли, то автоматично буде перераховано сам розмір субсидії, щоб сім'я не платила за ЖКП більше", - додала чиновниця.

Раніше портал Знай повідомляв, перевірте баланс карти: пенсіонерам почали перераховувати додаткові виплати.

Також наш портал інформував, в Україні хочуть змінити систему нарахування зарплати, Зеленський порадував підвищенням: кого і коли торкнеться.

Крім того, ми писали, українцям за кордоном можуть припинити виплату пенсій: у ПФУ розповіли, що робити.