На носі новий опалювальний сезон й всіх українців хвилює, що ж буде з тарифами на блакитне паливо та чи вистачить запасів у сховищах, щоб пройти зиму. До чого готуватися з приходом холодів, пише видання "Pro Гроші".

У новому опалювальному сезоні українці будуть без тарифних "сюрпризів". За блакитне паливо більшості сімей доведеться платити 7,96 гривні за кубометр.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

У "Нафтогазі" зазначають, що зима не буде простою, оскільки в країні продовжується повномасштабна війна і ворог може спробувати залишити українців без тепла та електроенергії. Втім, до всіх сценаріїв Україна готова та розробляє відповідні контрзаходи.

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube
Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Щодо тарифів на опалення в новому опалювальному сезоні, то для українців також нічого не зміниться. Уряд продовжив покладання спеціальних обов'язків та газ для підприємств теплокомуненерго поставлятиметься за ціною 7,42 гривні за куб.

Чи вистачить запасів газу?

За даними Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), нового опалювального сезону Україна планує увійти із запасами газу в 15 мільярдів кубометрів. До кінця літа до сховищ було закачано 10,5 мільярда кубометрів.

Запланованих запасів має вистачити, оскільки після початку повномасштабної війни споживання палива зменшилось.

Раніше портал Знай повідомляв, електроенергія, вода та газ: коли подавати показники лічильників, щоб не було проблем.

Також наш портал інформував, для тих, хто набрався боргів за комунальні послуги: споживачам дали можливість сплатити їх частинами.

Крім того, ми писали, українцям пояснили, як буде розраховуватись субсидія на опалювальний сезон: нюанси, які потрібно знати.