Для всіх наших читачів, які стосуються отримання пенсійних виплат, є дуже важливі новини. Багато хто пам'ятає, що на початку поточного року пройшла масштабна індексація пенсій, і ось настав час для наступного етапу. Йдеться про червень та липень.

Про це розповіла українським журналістам експерт з Пенсійного фонду України Олена Охріменко.

Пенсія в Україні, скріншот: YouTube
Пенсія в Україні, скріншот: YouTube

Доплати, які пенсіонери мали отримувати з 1 квітня, вони отримають лише на початку червня - заднім числом. Належить це до громадян, які працюють, згідно із законом про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

"Перерахунок працюючим пенсіонерам пенсій буде зроблено з 1 квітня, як це передбачено законодавством. Проте проіндексовані виплати вони зможуть отримати лише у червні разом із доплатою за квітень та травень", - сказала Охріменко.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Причина того, що нарахування доплат відбудеться із запізненням, у зміні правил звітування страхувальників щодо сплати єдиного внеску на обов'язкове страхування. Якщо раніше це відбувалося щомісяця, то тепер – кожний квартал.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

У липні проведуть ще один перерахунок пенсій для державних службовців, науковців та співробітників органів місцевого самоврядування. Підвищення очікується на рівні 19,7%, проте підсумкова сума для кожного українця буде різною. Що початкова сума пенсії, то більше буде підвищення.

Нагадаємо, податок на житло потрібно сплачувати вже на початку літа: як розрахувати суму і кому можна не витрачатися.

Раніше повідомлялося, де більше грошей? Українцям розповіли, чи можна переходити з пенсії щодо інвалідності на виплати за віком.

Також, українці стверджують, що ПриватБанк підсовує пошкоджені купюри: "Будьте уважні".