Деякі українці з перших чисел травня припинили отримувати матеріальну допомогу на оплату комуналки. Однак є категорії громадян, які навіть влітку (у період, що не опалюється) мають право отримувати субсидії.

Насамперед йдеться про громадян, які за комунальні послуги сплачують понад 15% доходу всіх членів родини.

Про це стало відомо завдяки заяві міністра соціальної політики Оксани Жолнович в ефірі однієї з українських радіостанцій.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Глава міністерства зазначила, що 2023 року, як і 2022 року, на субсидування планують виділити 25 млрд гривень. Тим часом цього року державну допомогу отримають 2,2 мільйони сімей.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Деякі українці вже отримали літні субсидії після закінчення опалювального сезону. Ця фінансова допомога призначена для оплати комунальних послуг. У міністерстві зазначили, що розмір субсидії залежить від доходу сім'ї: чим нижчий дохід, тим більша виплата.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

"Бюджет розписується на весь рік, тому на субсидії цього року, як і минулого, було заплановано 25 млрд грн. Середні суми, які виділяються на домогосподарство в зимовий період, становлять 1,5 тис. грн, а в неопалюваний сезон 350-400 грн", - зазначила Оксана Жолнович.

Нагадаємо, виплата пенсій в умовах війни: до Пенсійного фонду звернулися із важливою заявою.

Раніше повідомлялося, підвищення тарифів на світ: кому з українців можна не боятися захмарних цифр у платіжках.

Також, до ПФУ звернулися до всіх пенсіонерів із важливою заявою: це стосується кожного.