Субсидії завжди були тим знаряддям, яке буквально рятувало багатьох українців, коли доходи залишають бажати кращого.

З грудня 2022 року і так багато змінилося у виплаті допомоги, але що ж чекає на українців далі і чи зможуть вони в повному обсязі отримати такі необхідні субсидії? Про це читайте у матеріалі нижче.

Субсидія. Фото: скрін youtube
Субсидія. Фото: скрін youtube

В Україні заплановано продовження фінансування субсидій у опалювальному сезоні 2022-2023 років. При цьому поступово запроваджуються зміни до порядку виплат субсидій, повідомляють Факти.

У середньому розмір субсидії у 2022-2023 pp. складає 1700-1800 грн на місяць. Цього року держава виділяє на виплати субсидій бюджет у розмірі 37,9 млрд. грн.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Крім того, наприкінці 2022 року або наступного року набувають чинності такі зміни:

  • з 1 грудня цього року субсидії видає Пенсійний фонд;
  • якщо ви хочете отримати виплати на електроенергію, то це можна зробити на ТОТ і в зонах бойових дій, якщо будинок через військові дії залишився без опалення;
  • виплати ВПО та тим людям, які їх дали притулок, не враховуються як доход при подачі заявки; ви можете подавати заявку на субсидію будь-де (це не залежить від прописки);
  • якщо у вас є заборгованість з житлово-комунальних послуг, ви також можете отримувати пільги.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Оскільки із зими 2022 року субсидії видає ПФУ, для оформлення заявок не потрібно реєструватися на сайті Міністерства соціальної політики України.

Подати заявку на отримання субсидій можна :

  • прийшовши у відділення ПФУ;
  • у місцевих радах ТО, військових адміністраціях та ЦПАУ;
  • за допомогою порталу електронних послуг або мобільного додатку ПФУ;
  • через приложение Дія.

Виплати призначаються доти, доки не закінчиться опалювальний сезон (з 01.10.2022 по 30.04.2023).

Хто може отримувати субсидії

Особи, які мають кілька квартир або будинків, які вони отримали у спадок; люди, які живуть за кордоном у період воєнного стану; особи, які мають заборгованість.

Важливо, що виплати за електроенергію можуть отримати люди, які використовували побутові електроприлади для обігріву квартир або будинків на тимчасово окупованих територіях і в зонах активних бойових дій. Однак це стосується лише тих людей, у яких будинки залишились без централізованого опалення.

Субсидії, адмінпослуги - фото ЦНАП м. Києва (Фейсбук)
Субсидії, адмінпослуги - фото ЦНАП м. Києва (Фейсбук)

Субсидія на опалювальний сезон 2022-2023: документи

Щоб подати заяву на оформлення виплат, необхідно зібрати такі документи: заяву про призначення субсидії; декларація про доходи; Довідка про доходи; договір про оренду квартири чи будинку (якщо є).

Нагадаємо, що в Україні хочуть запровадити податок на зняття готівки: ймовірний розмір та ціль.

Раніше ми повідомляли, що отримати пенсію не дивлячись ні на що: як зберегти страховий стаж за тимчасової втрати роботи.