Знову в інтернеті почали з'являтися зловмисники, які пропонують фальшиву допомогу для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) нібито від міжнародних організацій.

Аферисти зловживають довірою людей, які перебувають у складних життєвих обставинах, тому важливо знати, як їх розпізнати, щоб уникнути шахрайства. Про це повідомляє Мінінтеграція в Telegram.

Телефонні аферисти, скріншот з відео
Телефонні аферисти, скріншот з відео

Відповідальні органи зазначають, що найбільшою небезпекою є створення фішингових сайтів, які маскуються під офіційні сайти соціальних виплат, зокрема допомоги від Європейського Союзу, різноманітних програм благодійних фондів та інших міжнародних донорів.

Однак важливо знати, що інформацію про ту чи іншу міжнародну допомогу можна дізнатися лише на офіційних сайтах організацій.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Телефонні аферисти, кадр з відео
Телефонні аферисти, кадр з відео

Як правило, на офіційних сайтах можуть запросити анкетні дані та номер банківського рахунку. Однак важливо знати, що у вас ніколи не будуть просити детальні дані про банківську картку, за допомогою яких люди втрачають всі свої гроші.

Тому ні в якому разі не слід надавати номер банківської картки, CVV-код та PIN-код до вашої картки. Шахраї часто використовують тактику соціального інженерингу, щоб отримати конфіденційну інформацію, тому слід бути дуже уважними.

Нагадаємо, борги за комуналку витрусять на повну: захищена лише одна категорія

Як повідомляв "Знай.uа", у ПФУ відповіли, як нараховується пенсія при втраті годувальника на дітей: умови дуже серйозні

Знай.ua писав, Мінінтеграції вдалося врятувати пенсіонерку з окупованої Херсонщини: ворог і оком не моргнув