У ході військового стану та мобілізації в Україні (через повномасштабну війну, розв'язану росіянами 24 лютого 2022 року) роботодавці можуть отримувати повістки від Територіальних центрів комплектування (ТЦК), що стосуються явки на виклик.

Аудитор Сергій Гонтаровський, який спеціалізується на консультуванні бізнесу, розповів, які кроки має зробити роботодавець, якщо отримав відповідний наказ ТЦК.

робота в офісі, скріншот з відео
робота в офісі, скріншот з відео

Насамперед, роботодавець повинен видати наказ (розпорядження) про повідомлення та довести його до відома працівника. Далі копію цього наказу необхідно надіслати до ТЦК протягом триденного терміну та не забути вручити працівникові, на якого вона була видана, повістку.

У випадку, якщо працівник, на якого надійшов порядок денний, тимчасово непрацездатний, перебуває у відпустці або у відрядженні, роботодавець повинен письмово повідомити про це ТЦК та надати виписки з розпоряджень.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Повістка, скріншот: YouTube
Повістка, скріншот: YouTube

Важливо відзначити, що порушення правил ведення військового обліку загрожує штрафом для роботодавців.

Зокрема за перше порушення передбачено накладення адміністративного штрафу у розмірі від 3400 до 5100 грн., а за повторне порушення протягом року – від 5100 до 8500 грн.

Нагадаємо, що зміниться у врученнях повісток з 1 травня 2023 року - відповідь юриста: "Тепер, якщо..."

Як повідомляв "Знай.uа", чи можна заповнювати повістки "на коліні" і вручати просто на вулиці: пояснення юристів

Знай.ua писав, повістки для безробітних: як в Україні отримують дані про військовозобов'язаних