Компанія "Нафтогаз України" повідомила, що у тарифному плані "Фіксований" для побутових споживачів, ціна на газ не зміниться.

Вартість 1 кубометра від "Нафтогазу" буде коштувати українцям 7,96 грн. Про це йдеться на офіційному сайті Нафтогазу.

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube
Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

На засіданні уряду, було ухвалено рішення про пільгову ціну на газ. Дія попередньої пільги закінчувалася 30 квітня поточного року. Урядовці заборонили встановлювати ціну вищу ніж 8 грн за куб. м. до 31 серпня.

Але Нафтогаз пішов далі та порадував своїх клієнтів: річний тариф з 1 травня становитиме 7,96 грн за куб. м.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нафтогаз, скріншот з відео
Нафтогаз, скріншот з відео

"Ціна на газ для побутових клієнтів залишається незмінною. Це рішення було прийнято з урахуванням воєнного стану та економічної ситуації в Україні. Попри всю складність ситуації ми продовжимо тримати ціну палива для наших громадян на довоєнному рівні", – зауважив очільник Нафтогазу Олексій Чернишов.

Впродовж року, починаючи з 1 травня 2023-го до 1 травня 2024-го, українці платитимуть за стандартним тарифом і не більше. До відома, газопостачальна компанія обслуговує близько 98% населення.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

Усі споживачі, які користувалися річним тарифом, автоматично отримають підключення ще на рік, до 1 травня 2024-го. А це понад 12,4 млн домогосподарств. Всім цим людям безперебійно та стабільно надходитиме блакитне паливо за фіксованою вартістю.

Нагадаємо, ми писали, що українські супермаркети знизили ціни на гречку, сіль, цукор та борошно.

Як повідомляв "Знай.ua" ДК "Нафтогаз України" та ТОВ "Газорозподільні мережі України" об'єднали всі паперові квитанції.


Також "Знай.ua" інформував, що як з 1 травня зміниться тарифи на воду та газ.