Чимало українців, які займаються оплатою рахунків за спожиті комунальні послуги, скаржаться на газові платіжки з хибними сумами. Так, у компанії "Нафтогаз" вирішили нагадати, що потрібно зробити, щоби не отримувати космічні рахунки.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби "Нафтогазу".

Облгаз, скріншот: YouTube
Облгаз, скріншот: YouTube

Українці мають своєчасно передавати свідчення лічильника – щомісяця з 1 по 5 число, щоб у платіжках за газ враховували актуальні обсяги споживання та не формували "фантомних" боргів.

Зазвичай дані про обсяги споживання надсилають оператору газорозподільних мереж (вашому гірничому або облгазу). Однак зараз через процес консолідації низки облгазів "Нафтогазом" жителі кількох регіонів повинні передавати свідчення безпосередньо через сервіси "Нафтогаз України".

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Оформлення документів, скріншот: YouTube
Оформлення документів, скріншот: YouTube

Це стосується абонентів "Харківміськгаз", "Криворіжгаз", "Дніпрогаз", АТ "Донецькоблгаз", "Харківгаз", а також Кропивницька філія "Кіровоградгаз".

Також передавати свідчення газового лічильника через сервіси ДК "Нафтогаз України" можуть і клієнти "Херсонгазу".

Передати дані пристрою обліку до ДК "Нафтогаз України" можна за допомогою особистого кабінету my.gas.ua або у чатах Viber чи Telegram.

Інші споживачі, як і раніше, повинні передавати показання своїх лічильників своєму оператору ГРС (облгаз).

Газовий лічильник, скріншот: Youtube
Газовий лічильник, скріншот: Youtube

Можна вибрати один із способів:

- на сайті або в чаті вашого облгазу;

- відвідавши офіс;

- через ящики для прийому показань;

- зателефонувавши в контакт-центр вашого облгазу.

Нагадаємо, доведеться жити на сухарях та заварці? Як з 1 травня зміниться тарифи на воду та газ.

Раніше повідомлялося, "Не потрібно одразу дзвонити до облгазу": українцям розповіли, що потрібно зробити, якщо не встигли вчасно подати показники лічильника.

Також, годі чекати, йдіть до Пенсійного фонду: українцям розповіли, як отримати субсидію на неопалювальний період.