Експерти прогнозують скорочення обсягів виробництва валової продукції тваринництва у 2023 році. Чи чекати на українців дефіциту таких продуктів, як яйця, молоко та м'ясо, розповіли в Інституті аграрної економіки.

В Україні 2023 року прогнозується збільшення виробництва м'яса птиці, тому дефіцит не очікується. Порівняно з минулим роком показник зросте на 1,1% – до 1,7 мільйона тонн. При цьому важливо зазначити, що у 2022 році цей вид продукції зменшився майже на 8% через активні бойові дії в країні.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Проте з інших видів тваринницької продукції очікується зменшення виробництва. Фахівці вважають, що найбільше скоротиться вівчарство. При цьому зменшуватимуться обсяги виробництва продукції великої рогатої худоби та свиней, молока та яєць, але не настільки суттєво, щоб у магазинах спорожніли полиці.

Ціни на яйця. Фото: скрін youtube
Ціни на яйця. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Науковці Інституту аграрної економіки зазначають, що виробництво валової продукції тваринництва в Україні знизиться на 2,2%, якщо порівнювати з 2022 роком. Це говорить про те, що довоєнні тенденції розвитку тваринництва відновлюються після різкого спаду через повномасштабне вторгнення рф.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, готуємо шампури та розтоплюємо мангал: українцям показали актуальні ціни на маринад та м'ясо для шашлику.

Також наш портал інформував, що в Україні рекордно подорожчало м'ясо, але є надія на здешевлення: у Мінагрополітики поділилися прогнозом.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що власний город зайвим не буде: фермери попередили, з якими продуктами будуть труднощі у 2023 році.