Для наших читачів, які стосуються отримання пенсійних виплат, є дуже важливі новини. Є інформація, що новий проект закону "Про пенсійну реформу" передбачає обов'язкові внески до накопичувальної системи 3% від зарплати всіх українців. Проте, як заявляють експерти, цієї цифри замало.

Про це стало відомо завдяки заяві міністра соцполітики Оксани Жолнович в ефірі одного з українських телеканалів.

Пенсія. Фото:  Youtube
Пенсія. Фото: Youtube

"Середній внесок, який покривав би всі необхідні витрати і зберігав кошти в їхньому еквіваленті для людини, це не менше 7-10% із заробітної плати", — сказала вона.

Оксана Жолнович повідомила, що законопроектом передбачено обов'язкову сплату і роботодавцем, і працівниками. Спочатку обов'язкова сплата стосуватиметься лише роботодавців, проте працівники можуть сплачувати добровільно.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Міністр Мінсоцполітики Оксана Жолнович. Фото: скриншот Facebbok
Міністр Мінсоцполітики Оксана Жолнович. Фото: скриншот Facebbok

За її словами, передбаченого 3% обов'язкового з роботодавця "трохи мало".

"Очевидно, що сам працівник своїми коштами має брати участь, щоб його внесок був оптимальним і з цього можна було отримати зиск", - повідомила Жолнович.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Також вона додала, що для створення необхідної інфраструктури потрібен щонайменше рік.

"Для повноцінного запуску обов'язкового накопичувального рівня пенсійного забезпечення ми працюємо над розробкою необхідної інфраструктури. Зокрема, потрібно створити Державний накопичувальний фонд, забезпечити функціонування цифрових систем збору та адміністрування. Ці напрацювання сприятимуть якісному впровадженню змін", - заявила Жолнович.

Нагадаємо, це потрібно зробити до кінця місяця: українцям нагадали про важливу деталь.

Раніше повідомлялося, супермаркети змінили ціни на популярні м'ясні продукти: що можна взяти дешевше.

Також, Пенсійний фонд урізав фінансування пенсій: скільки виплатили українцям.