Призначення субсидії було переведено на Пенсійний фонд, через екстериторіальний принцип роботу ПФУ.

Заступниця міністра соціальної політики Дар'я Марчачк пояснила, чому перевели функції соцзахисту до Пенсійного Фонду.

Дарина Марчак. Фото: скриншот Facebook
Дарина Марчак. Фото: скриншот Facebook

За словами Марчак, здебільшого призначення субсидій відбувалися за територіальними принципами, тобто в конкретному УСЗНі у якому проживає людина, треба було приносити паперові документи. Але через війну та вимушену міграцію та виїзд за кордон, стикнулися з проблемою, що люди губили документи або не могли принести їх до Управляння соцзахистом.

Надання ПФУ функцій призначення субсидій та виплат лікарняних, розв'язувало проблему паперових документів, та залежності від того регіону в якому людина проживає.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Пенсійний фонд на відміну від УСЗНів, має екстериторіальний принцип роботи, тобто у якому регіоні ти проживаєш неважливо, документи приносити не треба, оскільки в ПФУ відпрацьований обмін даними з іншими державними реєстрами, і багато документів підтягується у цифровому вигляді онлайн.

Колишній міністр соціальної політики Андрій Рева не погодився з таким положенням та заявив, що для тієї людини, яка виїхала з Харкова та не споживає комунальні платежі не потрібні харківські документи. Адже їй не мають надходити комунальні нарахування, і, відповідно, вона за тією адресою не має отримувати субсидію. Тому важливо подати документи за місцем фактичного проживання, та отримання допомоги.

Однак Дар'я Марчак не погодилася, заявивши, що на старі адреси так само приходять нарахування централізованого опалення тощо. А Рева пропонує усім ВПО звертатися з документами до відділів УСЗН.

Нагадаємо, ми писали, що доведеться повозитися з документами: як родичі покійного пенсіонера можуть отримати недоотриману пенсію.

Як повідомляв "Знай.ua" українці можуть отримати 2200 грн допомоги на дитину: хто має право на виплати.

Також "Знай.ua" інформував, в Україні відбудеться новий перерахунок пенсій, кому пощастить.