Пенсійний фонд України урізав фінансування пенсій за квітень 2023 року. Про це йдеться у повідомленні пресслужби відомства, опублікованому у соціальній мережі facebook.

Пенсійний фонд завершив фінансування пенсійних виплат за квітень. На пенсії було спрямовано 57,1 мільярда гривень, що на 0,5 мільярда менше, ніж було у березні.

Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube

У відомстві зазначили, що 47 мільярдів гривень спрямовано на виплату пенсій через уповноважені банки, а 10,1 мільярда гривень через АТ "Укрпошта".

Крім того, на ПФУ покладено відповідальність за низку інших виплат. Так, на житлові субсидії та пільги було спрямовано 5,4 мільярда гривень, а 2,1 мільярда гривень на страхові виплати, 1 мільярд із яких – на виплату лікарняних.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що у березні було проведено масштабну індексацію пенсійних виплат, тому ПФУ направив на пенсії на 13% вищу суму, ніж у лютому – 57,6 мільярда гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чи можна починати сплачувати добровільні страхові внески зі студентських років: у ПФУ відповіли.

Також наш портал інформував, пенсіонеру "пообіцяли" 560 гривень доплати після індексації, але підвищення він так і не побачив: "Чому так?"

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що українці отримають тримісячну надбавку до пенсії, але із затримкою: у Пенсійному фонді розповіли, коли прийдуть гроші.