Електронна трудова — не загубиться, не порветься і не буде викрадена. Однак багато майбутніх пенсіонерів зіткнулися з тим, що в електронній трудовій книжці відображено не весь їхній страховий стаж.

Українці, яким залишилося небагато часу до виходу на пенсію, нерідко стикаються з тим, що страховий стаж в електронній трудовій книжці не збігається з їхньою реальною тривалістю роботи. Про це повідомляє тематичний портал "На пенсії".

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Це пов'язано з тим, що в електронній трудовій книжці відображено інформацію про роботу, починаючи з 2004 року. До цього періоду такі відомості містилися лише на паперових носіях. Тому, щоб вони відобразилися в електронній книжці, їх слід оцифрувати.

На деяких підприємствах це роблять централізовано, поступово оцифровуючи усі трудові книжки громадян. Проте здебільшого це доводиться робити самим майбутнім пенсіонерам.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Потрібно лише зробити ксерокопії або знімки усіх сторінок паперової трудової книжки, на яких є записи про роботу, та занести їх у власний електронний кабінет на порталі ПФУ.

Щоб отримати витяг з електронної трудової книжки, потрібно виконати такий алгоритм дій:

  • Увійти до особистого кабінету на сайті ПФУ. Зробити це можна за допомогою електронного цифрового підпису.
  • Увійшовши до свого кабінету, вибрати "Електронна трудова книжка". Цей розділ знаходиться ліворуч. Ознайомитись з інформацією, яка там представлена. Щоб отримати виписку, потрібно вибрати "Комунікація з ПФУ" та натиснути "Запит на отримання електронного документа".
  • Далі слід перевірити правильність інформації, вибрати тип звернення та надати згоду на обробку персональних даних, а також вказати свій мобільний телефон.
  • Після перевірки та заповнення всієї інформації треба натиснути кнопку "Відправити до ПФУ".
  • Результат з'явиться у розділі "Мої звернення".
  • За потреби, виписку можна завантажити у форматі PDF.

Нагадаємо, ми писали, що пенсію можуть не призначити: у ПФУ розповіли, хто з українців ризикує залишитись без виплат.

Як повідомляв "Знай.ua", хто з українок отримає доплату у 733 гривні: нові надбавки до пенсії.

Також "Знай.ua" інформував, українцям підсовують підроблені гривні: як розпізнати фальшивку на дотик