В країні триває війна, і кошти в бюджеті в першу чергу потрібні для оборони. Проте в 2022 році Пенсійний фонд реалізував всі заплановані підвищення пенсії.
З початку року розміри виплат збільшили. А у березні Пенсійний фонд проіндексував пенсійні виплати на 19,7 %.

Пенсіонери. Фото: Youtube
Пенсіонери. Фото: Youtube

«Маю інвалідність, отримую пенсію, виховую п’ятьох дітей. У скільки років маю право вийти на пенсію? – поцікавилася майбутня пенсіонерка.

Окремі категорії жінок можуть не лише раніше досягнення 60-річного віку вийти на пенсію, а ще й отримати доплату у розмірі 35% від прожиткового мінімуму.

У Пенсійному фонді України (ПФУ) розповіли, хто має на це право, пише видання «На пенсії».

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Пенсія. Фото: скрін youtube
Пенсія. Фото: скрін youtube

ПФУ зазначає що відповідно до законодавства право на отримання пенсійних виплат після досягнення 50-річного віку мають право матері п’ятьох дітей, якщо вони виховали їх до досягнення шестирічного віку та мають не менше 15 років страхового стажу.

У 2023 році в Україні прожитковий мінімум для непрацездатних осіб становить 2093 грн. Таким чином матері що мають п'ятьох дітей мають право вийти на пенсію у 50 років та отримуватимуть надбавку до пенсії у розмірі 732,55 грн.

Також фахівці пояснили, що матері п’ятьох дітей мають право на призначення пенсії за особливі заслуги перед Україною, яка призначається у сумі 35 %в від прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян та виплачується разом із пенсією.

Нагадаємо, ми раніше писали пенсіонери отримають 1000 гривень доплати: хто може розраховувати

Як повідомляв портал "Знай.ua", головне встигнути: мільйони українців з 1 травня можуть втратити субсидії

Також "Знай.ua" писав, що на підвищення можна не сподіватися: у ПФУ розповіли, кому із працюючих пенсіонерів не перерахують виплати