Деякі українці можуть зіштовхнутися із складнощами при призначенні, а також перерахунку пенсії чи інших соціальних виплат. Хто і в яких випадках може зіткнутися з такою неприємністю, пояснили у Пенсійному фонді. Про це інформує "Пенсійний кур'єр".

Неправильно внесені дані до реєстру застрахованих осіб можуть стати причиною відмови в призначенні пенсії або її перерахунку. Також можуть бути проблеми з іншими соціальними виплатами. У зв'язку з цим у Пенсійному фонді рекомендують ретельно перевіряти свої дані у реєстрі, щоб уникнути неприємностей.

Пенсійний фонд, кадр з відео
Пенсійний фонд, кадр з відео

Перевірити правильність даних у реєстрі та за необхідності виправити їх можна за лічені хвилини, скориставшись вебпорталом Пенсійного фонду.

Оформлення пенсії онлайн. Фото: скрін youtube
Оформлення пенсії онлайн. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Алгоритм дій простий і впорається з ним кожен:

  • Авторизуємось на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду за допомогою КЕП;
  • Переходимо до розділу "Комунікації з ПФУ";
  • Обираємо заповнити "Анкету для зміни даних у реєстрі застрахованих осіб";
  • За потреби завантажуємо документи, що підтверджують зміни або уточнення даних.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чи можна починати сплачувати добровільні страхові внески зі студентських років: у ПФУ відповіли.

Також наш портал інформував, що в Раді хочуть накопичувати пенсії по-новому: що пропонують депутати.

Крім того, ми писали, у ПФУ назвали, скільки пенсіонерів отримують понад 10 тисяч гривень: статистика засмучує.