Перед Великоднем у супермаркетах спостерігалася жвавість, бо українці скуповували продукти для святкового столу. У цей період також зріс продаж сиру, що дозволило виробникам позбутися запасів, які вони накопичили за останні тижні.

Аналітикам поки що складно оцінити, наскільки сильно збільшилася активність продажу сиру, розповідають в ІНФАГРО. Більшість громадян повернулися з-за кордону на свята, а з цього приводу навіть малозабезпечені люди намагаються придбати недешеві продукти, до яких належить сир.

Тверді сири. Фото: скриншот з відео
Тверді сири. Фото: скриншот з відео

Незважаючи на збільшений попит у цей період, до рівня довоєнного продажу сирів ще далеко, зазначили фахівці. Зовнішні продажі справжнього сиру непогані, але ніхто не знає, чи це надовго.

"Попит збільшився, але виробники не піднімають ціни пропозицій, як це було в довоєнні часи. Правда, базові прайси і так залишаються досить високими. Добре, що хоч кількість акційних розпродажів останнім часом значно збільшилася. Виробники та супермаркети намагаються позбутися непроданого сиру із запасів", – розповіли українцям.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В основному імпортером українських сирів є Казахстан, на ринок якого дуже хочуть заходити російські та білоруські виробники з дешевшою продукцією. Проте експорт українського сиру все ж таки переважає - частка становить 50%, продажі до Молдови займають 35%.

Ковбаса, сир, супермаркет. Фото: Знай.ua
Ковбаса, сир, супермаркет. Фото: Знай.ua

Нагадаємо, дороге задоволення: українцям показали, що відбувається з цінами на овочі та фрукти

Раніше ми писали про те, що іншим потрібніше: українцям дозволили не забирати грошову допомогу від держави