В Україні продовжують підніматися ціни на продукти харчування, зокрема деякі популярні крупи. Так, поки цінники на гречку залишаються стабільними, рис рекордно дорожчає. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Рис - одна з найпопулярніших круп в Україні, яка завжди має попит у покупців. Втім, від початку повномасштабної війни ціни на рис злетіли більше, ніж удвічі. Зараз у супермаркетах спостерігається рекордна вартість цієї крупи.

Крупи в супермаркеті, скріншот: YouTube
Крупи в супермаркеті, скріншот: YouTube

Так, станом на 14 квітня довгий рис у середньому коштує 86,40 гривні за кілограм, що є абсолютно рекордною ціною. У березні крупи продавалися по 84,04 гривні за кіло. При цьому за аналогічний період минулого року цей рис продавався по 48,69 гривні за кіло.

Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Рис довгий пропарений у середньому пропонується по 69,67 гривні за кілограм, що помітно дорожче, ніж на місяць раніше. У березні середній цінник був на рівні 66,79 гривні за кілограм.

Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін

Круглий рис також подорожчав. У середині квітня середній цінник на крупу становить 79,07 гривні за кілограм, а місяцем раніше вартість становила 77,93 гривні за кілограм.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, всі ставки на новий урожай: коли українці побачать дешеву цибулю та інші овочі "борщового набору".

Також наш портал інформував, до пасхи не буде ковбаски: в Україні сильно злетіли ціни на м'ясні продукти, але це ще не межа.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що власний город зайвим не буде: фермери попередили, з якими продуктами будуть труднощі у 2023 році.