В Україні вже трохи подешевшала цибуля, а морква та інші овочі "борщового набору" також стануть доступнішими, але доведеться почекати. Про це в ефірі телемарафону повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

Тарас Висоцький заявив, що за минулий місяць ціни на цибулю знизилися на 2%. Овоч буде набагато доступнішим вже після збирання нового врожаю. Те саме стосується моркви та інших овочів "борщового набору".

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

"Тому вже після збирання раннього, а вже потім повноцінного врожаю ситуація точно вирівняється. Очікуємо на тренд на здешевлення відповідних овочів, і бачимо невелике, але здешевлення за цими продуктами на сьогоднішній день, а саме - цибуля за попередній місяць на 2%, але все ж таки подешевшала", - зазначив він.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги
Показати ще

Тарас Висоцький додав, що різкий стрибок цін на цибулю та моркву було спровоковано тимчасовою окупацією території Херсона та Запорізької області. У 2023 році планується збільшити площі під ці овочі в інших регіонах та покрити дефіцит.

Зазначається, що врожай почнуть збирати з червня та закінчать у вересні, приблизно у цей період почнуть падати ціни на овочі.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, огірки, томати та цибуля перестануть бути "золотими": міністр агрополітики спрогнозував зниження цін на овочі.

Також наш портал інформував, що до пасхи не буде ковбаски: в Україні сильно злетіли ціни на м'ясні продукти, але це ще не межа.

Крім того, ми писали майже на 40 гривень дешевше: супермаркети порадували зниженням цін на помідори.