Якщо ви переживаєте за пенсіонерів в Україні та за їхні можливості, то у нас є для вас добрі новини. Тепер усі небайдужі громадяни можуть допомогти пенсіонерам отримувати підвищені виплати. У Пенсійному фонді пообіцяли, що у державі з'явиться додатковий вид пенсії – меценатська.

Давайте дізнаємося, що це таке і як працюватиме даний механізм.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Пенсійного фонду України.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Що таке меценатська пенсія

Меценатську пенсію зможуть отримати українці, яким вирішить допомогти родич чи знайомий. При перерахунку на благодійну адресну пенсію 10 000 грн., 7000 грн. отримає той пенсіонер, для якого відправили суму, решта 3000 грн. піде на пенсії іншим українцям.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У листопаді 2022 року президент Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення механізму участі у загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванні".

Основною зміною стала добровільна сплата страхових внесків та благодійні пожертвування юридичних та фізичних осіб.

Так, 15 лютого 2023 року Пенсійний фонд України ухвалив постанову № 8-1, яка затверджує порядок сплати благодійних пожертв та їх виплати пенсіонерам.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Тут постає логічне запитання: "Навіщо відправляти кошти через ПФУ, якщо можна відправити родичу безпосередньо та отримає 100% суми?".

"У нас достатньо людей, які готові робити певні пожертвування та вкладати свою частину доходів у соціально значущі речі. Я думаю, що якусь частину потреб наших малозабезпечених пенсіонерів, яких сьогодні близько 4,7 млн ​​осіб, буде вкрито", - переконана міністр. соціальної політики Оксана Жолнович.

Нагадаємо, гроші від міжнародних фондів треба декларувати? Українцям пояснили важливі нюанси.

Раніше повідомлялося, що українцям спростять оформлення житлової субсидії: до яких змін потрібно готуватися.

Також, 230 гривень зверху: українці можуть отримати доплати до пенсії, кого стосується.