В Україні в 2023 році стартує запуск другого етапу пенсійної реформи, яка передбачає систему обов'язкової накопичувальної пенсії. Це означає, що протягом певного терміну гроші українців "капатимуть" на державний рахунок, але потім кожен зможе обрати своє місце зберігання.

Накопичення українців перші три роки зберігатимуться на державному рахунку, як нагадала заступник міністра соціальної політики Дар'я Марчак.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Після закінчення цього періоду всі зможуть самостійно розпоряджатися своїми грошима, зберігати їх у державному чи приватному фонді.

"Щоб приватні інститути підготувалися до впровадження накопичувальної системи, на першому етапі перші три роки передбачається, що всі внески здійснюватимуться саме до державного пенсійного фонду", - зазначила Марчак.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Незважаючи на те, що оберуть українці, обидва фонди гарантують збереження грошей та працюють згідно із законами. Але в Мінсоцполітики наголосили, що дані пенсійні фонди – це не заміна відомому кожному Пенсійному фонду, а просто його окрема структура з додатками, що функціонують.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Раніше ми писали про те, що українцям запропонували альтернативну оплату комуналки: хто зможе скористатися

Як повідомляв Знай.ua, чекатимемо до літа? Коли та за яких умов в Україні пом'якшаться графіки відключення світла

Також портал Знай.ua писав, "Як від вас захиститися?": українці почали вирішувати проблеми надхмарних тарифів Vodafone – немає ні грошей, ні сил