У разі затримок виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам понад два місяці потрібно звернутися до органів соціального захисту.

Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики. Йдеться про допомогу в розмірі 2000 грн на дорослу людину та 3000 грн на дитину чи особу з інвалідністю.

Допомога переселенцям, скріншот з відео
Допомога переселенцям, скріншот з відео

Звертатися потрібно саме в той орган соцзахисту, де було оформлено довідку ВПО та відповідні виплати. Іноді причиною затримки може бути те, що банк не може зарахувати кошти на рахунок отримувача через помилку в оформленій заяві.

У міністерстві соцполітики зазначать, що якщо внутрішньо переміщена особа подала заяву на отримання допомоги на проживання для ВПО та було призначено виплати, то варто очікувати на зарахування коштів.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Строк зарахування залежить від того, коли Ощадбанк за поданням Мінсоцполітики перерахує кошти у банк ВПО. Щойно це відбудеться, кошти будуть зараховані на рахунок, який було вказано під час подачі заяви.

Якщо ви подали документи на допомогу проживання ВПО і більше 2-х місяців не отримуєте допомогу — обов’язково зверніться до органу соцзахисту, де оформлювали довідку ВПО та допомогу. Бувають випадки, коли Банк не може зарахувати кошти на рахунок отримувача через помилку в оформленій заяві. - закликали у відомстві.

Скриншот Мінсоцполітики
Скриншот Мінсоцполітики

Нагадаємо, ми писали, що українцям спростять оформлення житлової субсидії: до яких змін потрібно готуватись.

Як повідомляв "Знай.ua", кому можуть не надати статус внутрішньо переселеної особи: 5 причин.

Також "Знай.ua" інформував, частина українців може розраховувати на зниження пенсійного віку.