В Україні внесуть зміни до процесу оформлення житлових субсидій. Нововведення ініціювала Національна комісія, яка регулює ринок електроенергії та комунальних послуг (НКРЕКП).

Нацкомісія, яка регулює ринок електроенергії та комунальних послуг, запропонувала постачальникам послуг публікувати на вебпорталі ПФУ актуальну інформацію щодо кожного споживача. Такий крок допоможе спростити процедуру оформлення житлової субсидії. Дане рішення відноситься до постачальників електроенергії, природного газу, а також послуг водопостачання та водовідведення.

Оформлення субсидій, скріншот: YouTube
Оформлення субсидій, скріншот: YouTube

"Такий механізм спрямований на максимальне спрощення процедури звернення та швидке ухвалення рішення про надання соціальних виплат (коли одержувачу житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг не потрібно витрачати час на пошук тієї чи іншої інформації, заповнювати бланки, стояти в чергах, а потім тривалий час чекати на рішення)", - пояснює регулятор.

Отримувачі субсидій. Фото: Youtube
Отримувачі субсидій. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників
Показати ще

Крім того, наголошується, що зміни у наданні соціальних послуг вносяться на основі передових міжнародних практик та спрямовані на спрощення процесів взаємодії між одержувачем послуг та державою.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, субсидії дадуть навіть без договору про оренду: допомога на комуналку для переселенців стала ближчою.

Також наш портал інформував, на підвищення можна не сподіватися: у ПФУ розповіли, кому з пенсіонерів, які працюють, не перерахують виплати.

Крім того, ми писали, чи потрібно знову подавати документи на субсидію: українцям розповіли, як зміниться допомога з травня 2023 року.