У нинішніх реаліях цінники в супермаркетах здебільшого повзуть угору і лише зрідка деякі категорії товарів радують українців незначним здешевленням. Так, наприклад, у квітні стали доступнішими популярні цитрусові фрукти. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Війна суттєво знизила купівельну спроможність українців. До того спеку у вогонь підливає постійне підвищення цін майже всі категорії товарів. Тому будь-яке здешевлення стає шансом хоч трохи заощадити. У першій половині квітня у супермаркетах трохи впали ціни на лимони та апельсини.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

На 8 квітня середній цінник на лимони опустився до 54,30 гривні за кілограм. Для порівняння, у березні середньомісячний цінник становив 59,71 гривні за кіло. Цінники на фрукти коливаються в межах 42,90-69,90 гривні за кіло, залежно від супермаркету.

Ціни на лимони. Фото: скрін Мінфін
Ціни на лимони. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Апельсини подешевшали з 52,63 до 48,57 гривні за кілограм. Найдешевше фрукт пропонується в Auchan – 39,90 гривні за кіло, а найвищий цінник у Megamarket – 59,90 гривні за кіло. Апельсини преміум впали у ціні з 66,68 до 63,45 гривні за кіло.

Ціни на апельсини. Фото: скрін Мінфін
Ціни на апельсини. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, популярні овочі для весняного салату подешевшали: скільки хочуть за молоду капусту та огірки в українських супермаркетах.

Також наш портал інформував, супермаркети неприємно здивували новими цінами на зелень: петрушка та кріп на вагу золота.

Крім того, ми писали, що в Україні знову подорожчало молоко: які ціни в супермаркетах і де можна купити дешевше.