Українцям ще на початку весни представники Нацкомісії, яка регулює питання щодо комунальних послуг, повідомила, що у планах є підвищення тарифів на ЖКП, які мали пройти у квітні та у липні. На щастя, тарифи у квітні не змінилися.

Відомо, що це вже друге за рахунком відкладення підвищення тарифів для побутових споживачів після того, як НКРЕКП відмінило грудневий перегляд.

Про це стало відомо завдяки сюжету одного із українських телеканалів.

Тарифи на воду, скріншот: YouTube
Тарифи на воду, скріншот: YouTube

"Встановлення тарифів є дуже відповідальним і складним процесом, що потребує обліку низки факторів. Враховуючи зазначені та отримані зауваження до проектів тарифів, на засіданні Комісії у формі відкритого слухання 30 грудня 2022 року Регулятором було прийнято рішення про доопрацювання відповідних постанов НКРЕКУ", – повідомили у НКРЕКП.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Тарифи на воду у 2023 році, дані: НКРЕКП
Тарифи на воду у 2023 році, дані: НКРЕКП

Які тарифи діють зараз

Чинні тарифи було встановлено 1 січня 2022 року. Під час війни вони не переглядалися.

Заплановане у 2023 році підвищення планувалося провести у 2 етапи. Очікувалося, що у квітні тариф зросте в середньому на 12,3%, а у липні – ще на 14,1%. Провести коригування тарифів хотіли у зв'язку з такими факторами:

На першому етапі планувалося врахувати зміни обсягів реалізації послуг та витрати на електричну енергію.

Для другого етапу враховувалися економічно обґрунтовані витрати на реагенти та ремонти, податки (інші обов'язкові платежі), оплату праці, засоби обслуговування кредитів за договорами міжнародними фінансовими організаціями.

Нагадаємо, "Укрпошта" обіцяє доставляти посилки у вісім разів швидше, українці продовжують скаржитися: "По півдня в черзі".

Раніше повідомлялося, "Не робіть цього": українці масово отримують листи від ДПЕК.

Також, як не переплачувати за комуналку: поради, які знадобляться кожному.