Українці, які офіційно із заробітної плати отримують "мінімалку", апріорі не можуть розраховувати на солідну пенсію. Якщо немає необхідної кількості років стажу, то й пенсії не буде. Однак є можливість сплачувати за себе страхові внески, без черг та бюрократії.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Міністерства соціальної політики України.

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

"Вперше ми пропонуємо суспільству сплачувати добровільні страхові внески. Робити це можна дистанційно, зокрема, з-за кордону, а також в Україні, якщо людина не має офіційного доходу. Таким чином, вона зможе продовжити формувати свій страховий стаж в Україні, щоб після досягнення пенсійного віку отримувати відповідну пенсію.", - зазначила міністр соціальної політики Оксана Жолнович.

За словами міністра, розмір внесків кожен обирає сам, і людям не потрібно подавати жодних звітів. Цей механізм забезпечує ще й можливість для сім'ї, в якій один із подружжя вирішив не працювати і присвятити себе сім'ї — другому подружжю сплачувати страхові внески для гідної старості разом.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube

Здійснювати добровільні внески дозволяється незалежно від місцезнаходження, перебуваючи у будь-якому місці України чи за кордоном. Для цього достатньо укласти договір із Пенсійним фондом України на веб-порталі електронних послуг відомства.

Таким чином, держава створила для громадян інструменти та можливості забезпечити вищий розмір пенсії як для себе, так і потурбуватися за майбутнє своїх близьких та рідних у літньому віці.

Нагадаємо, перерахунок виплат працюючим пенсіонерам: українцям пояснили, коли враховують нову зарплату.

Раніше повідомлялося, на підвищення можна не сподіватися: у ПФУ розповіли, кому з пенсіонерів, які працюють, не перерахують виплати.

Також, українців засмутили "меценатськими" пенсіями - отримають не всі 100%: "Інші будуть...".