В Україні за останній рік суттєво подорожчали продукти харчування, але народ готують до того, що ціни на хліб зростатимуть щомісяця. На ситуацію впливають одразу декілька факторів, через які виробники змушені підвищувати вартість.
Українські виробники зізнаються, що зараз підприємства працюють чи не на межі збитків. Довгий час на фоні масових обстрілів доводилося використовувати генератори для виробництва продукції, а ситуація на міжнародному ринку залишала бажати кращого.

Виробництво хліба. Фото: Youtube
Виробництво хліба. Фото: Youtube

За даними Державної служби статистики, ціна хліба за останній рік злетіла на 28,8%. А за період із лютого по березень 2023-го – ще на 1,5%. У Всеукраїнській асоціації пекарів та об'єднанні "Укрхлібпром" повідомили, що також існують інші серйозні проблеми - нестача працівників у пекарнях і часта затримка оплати продукції.

У квітні 2023 року середня ціна хліба становила 20–25 гривень, але українцям доступні різні варіанти, є дорожчі. Все залежить від індивідуальних показників, наприклад, сорту борошна та виробника товару.

За словами експертів, вже незабаром вартість може злетіти ще вище, а така тенденція спостерігатиметься щомісяця.

"З огляду на те, що в собівартості виробництва хліба борошно займає близько 40%-45%, то це якраз і пояснюється підвищенням ціни на хліб, яке відбулося в січні-лютому. Надалі ціни на хліб зростатимуть на 1,5-2% щомісяця", - розповіли представники "Укрхлібпрому".

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Хліб, скріншот: YouTube
Хліб, скріншот: YouTube

Нагадаємо, українці не отримають щорічні виплати у травні: як вирішили питання у Верховній Раді

Як повідомляв Знай.ua, українцям виплатять понад 10 тисяч гривень: у якому разі надійдуть гроші