Щоб комунальні компанії правильно розрахували оплату за споживання, українцям потрібно регулярно знімати свідчення з газового лічильника. Це слід робити 1 числа кожного місяця та вчасно передавати результати.

Про те, як знімати свідчення лічильників, нагадали на порталі Portmone. В українців може бути встановлений один із видів газових лічильників — механічний та електронний. Процедура дуже проста і не вимагає багато часу.

Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube

На механічному газовому лічильнику встановлено табло із 8 цифр. Не всі вони знадобляться для передачі показань, а тільки та частина, яка стоїть до коми або точки. Дані читаються зліва направо. Не забудьте також вказати нулі зліва перед числом. Якщо немає коми, записуйте число повністю.

Механічний лічильник газу, фото portmone
Механічний лічильник газу, фото portmone

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Електронні лічильники оснащені таблом із низки цифр, а розділені вони комою чи рамкою червоного кольору. Для передачі показань необхідно записувати лише те, що стоїть після нулів і перед червоною рамкою зліва направо.

Електронний лічильник газу, фото portmone
Електронний лічильник газу, фото portmone

Українцям рекомендують фіксувати показання лічильника 1 числа кожного місяця, а передавати їх до комунальних компаній з 1 по 5 число того ж місяця.

Нагадаємо, всього 5200 гривень на пенсіонера: українців попередили про "наслідки" березневої індексації

Раніше ми писали про те, що пенсіонери-біженці, які отримують виплати за кордоном, можуть залишитися без пенсії? У Мінсоцполітики зробили заяву

Як повідомляв Знай.ua, українцям видають сертифікати на безкоштовні продукти, ліки та паливо