Не багато хто може пам'ятати або знати про те, що ще у вересні 2021 року Національний банк України відкрив проект "Е-браслет", який має впровадити поняття "цифрової" валюти для її подальшого використання".

Майбутнє фінансової системи України може залежати від запровадження такого виду національної валюти, яка стане наступним кроком в еволюції платіжної інфраструктури країни та сприятиме її цифровізації.

Гроші, гривні: фото economy.24tv.ua
Гроші, гривні: фото economy.24tv.ua

Цифрова гривня ефективно виконуватиме всі функції грошей, доповнюючи готівкові та безготівкові форми. Використання "Е-гривні" можливе для соціальних виплат, зарплат, оплати комунальних послуг, обміну та інших операцій із віртуальними активами, а також для транскордонних платежів.

"Розробка та впровадження "Е-гривні" сприятиме поширенню безготівкових розрахунків, зменшенню їхньої вартості, зростанню рівня їхньої прозорості", - заявляє заступник голови Нацбанку Олексій Шабан.

Популярні новини зараз
ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Унікальна гривня. Фото: Violity
Унікальна гривня. Фото: Violity

Одним із плюсів введення цифрової нацвалюти називають те, що це дозволить зменшити кількість "фізичних" грошей, а це дозволить заощадити на емісії (на випуску в обіг різних купюр), переказі коштів та створенні нових банкнот.

Нагадаємо, закрили рахунок та залишили без соцвиплат: українка розповіла про "сюрприз" від Monobank

Як повідомляв "Знай.ua", "Зняли і всі...": українці з картами "Ощадбанку" не можуть дорахуватися своїх грошей, шахраї працюють майже непомітно

Знай.ua писав, чи встигли оформити картку на родичів? Українським водіям показали, чим обернеться несплата штрафів за порушення правил дорожнього руху